blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Kasım, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Başkan Değirmenci, “Müfterilerin 17 milyona dair atacakları iftiraları kalmadı”

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, İskenderun Demir Çelik’te, sendikanın 17 milyon lira bağış aldığı tarafındaki savların Yargıtay kararı ile bir kere daha çürütüldüğünü söyledi.
2015-2017 yıllarını kapsayan yetkisizlik devri üzerinden yürütülen algı operasyonlarıyla sendikaya prestij suikastı yapıldığını belirten Değirmenci, Yargıtay’ın, 17 milyon liranın hazineye devredilmesi talebini reddettiğini duyurdu.
Değirmenci, "Bu karar, sendikamızın haklılığını bir defa daha ortaya koymuştur. Müfteriler bir defa daha avuçlarını yalamıştır" dedi.
Daha evvel Cumhuriyet savcılıkları, mahallî mahkemeler ve İstinaf basamaklarında da sendikanın bağış almadığının ispatlandığını hatırlatan Değirmenci, tüm süreçlerde yapılan resmi protokolün sendikanın ziyanlarını ve aidat kayıplarını telafi etmeye yönelik olduğunun yargı tarafından kabul edildiğini söz etti.
Yargıtay’ın evvelki kararındaki maddi kusur yönelik sendikanın itirazının da değerlendirildiğini kaydeden Değirmenci, ""Yargıtay, yapmış olduğumuz itirazı kıymetlendirerek, vermiş oldukları son kararda; zati sendikamızın bağış almadığının açık bir formda tabir edildiğini, münasebetiyle maddi rastgele bir düzeltmeye muhtaçlık olmadığını belirterek, sendikamızı bir evvelki kararında olduğu üzere bir sefer daha aklamıştı. Bu kararla birlikte, ‘Özçelik-İş 17 Milyon Bağış Aldı’ iftirası ve iftiracılar, Yargıtay tarafından tarihin kirli çöplüğüne gönderilmişti" diye konuştu.
İftiracıların algı operasyonu gayesiyle 17 milyon liranın hazineye bölümü için açtıkları davanın da reddedildiğine dikkat çeken Değirmenci, şunları kaydetti:
"Burada da Yargıtay sendikamızı bir kere daha haklı bularak, 17 Milyon liranın hazineye bölümü istikametindeki akıl almaz talebi reddederek, müfterileri bir sefer daha hüsrana uğratmıştır. Gerçek, bir sefer daha palavrası yenmiştir. Namuslular, algı operasyonlarını bir sefer daha etkisiz hale getirmiştir. Her fırsatta yalan-yanlış tezlerle, aşağılık iftiralarla, alçak akınlarla, sendikamızın hukukî kişiliğini ve bizleri amaç alan ve geçmişte bu sendikanın ekmeğini yiyip, bir şe kilde elde ettikleri makam ve mevkiler sayesinde prestij devşiren, teşkilatımız içerisinden de vakitle temizlenen müfterilerin artık 17 milyon liraya dair atabilecekleri bir iftira, söyleyebilecekleri bir palavra daha kalmamıştır. Bizim yolumuz doğrudur. Niyetimiz halistir, çok şükür akıbetimiz de hayır olmuştur."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Kasım, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya, Yenişehir Açık Hava Sineması’ndaki çalışmaları inceledi

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenişehir Açık Hava Sineması’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Karabük Belediyesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında toplam bin 912 metrekarelik alan, kültürel ve toplumsal etkinliklere uygun hale getiriliyor. Projede altyapı sistemlerinin yenilenmesinin yanı sıra oturma sistemi, sahne, ses ve aydınlatma sistemleri ile etraf düzenlemelerinin çağdaş standartlara uygun biçimde yapılması hedefleniyor. Belediye grupları, çalışmalarını planlanan takvim doğrultusunda sürdürüyor. Proje dahilinde mevcut 133 metrekarelik yapı, okuma salonu ve kültürel-sosyal kullanım alanına dönüştürülüyor. Ayrıyeten 30 metrekarelik büfe de yenilenerek ziyaretçilere çağdaş bir hizmet noktasına dönüştürülecek.
Yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla Yenişehir Açık Hava Sineması’nın tiyatro ve çeşitli kültür-sanat aktifliklerine konut sahipliği yapacak çağdaş bir hayat alanına dönüşeceği tabir edildi.
"Modern bir kültür alanı oluşturuyoruz"
Çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin planlandığı biçimde ilerlediğini belirterek, "Yenişehir Açık Hava Sineması’nda vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği, çağdaş ve çok gayeli bir kültür alanı oluşturuyoruz. Çalışmalarımızı kısa müddette tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şu anda alanda işler yolunda, gruplarımız titizlikle çalışıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.