Reklam
Reklam
66f409c2db492 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 16:02 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Çetinkaya Malezyalı Heyeti Kabul Etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Malezya Kelantan Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Mükemmel Liderlik ve Kültürel Gelişim Programı” çerçevesinde Karabük’e gelen Malezyalı heyet, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile bir araya geldi.

Karabük Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarete KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Öğretim Görevlisi Mesut Doğan, akademisyenler ve Malezya Kelantan Üniversitesi heyeti katıldı.
Ziyaret sırasında, her iki üniversitenin ortaklaşa düzenlediği programın hedefleri ve şehirlerarası kültürel etkileşim üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Çetinkaya, Karabük’ün kültürel ve tarihi mirası hakkında bilgi verirken, iki üniversite arasındaki iş birliğinin önemine değindi. Belediye Başkanı Çetinkaya, “Karabük, uluslararası eğitim projelerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor. Malezya Kelantan Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasındaki bu anlamlı iş birliği, sadece eğitim alanında değil, kültürel bağlarımızı da güçlendirecektir” dedi.
KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise, Karabük Üniversitesi ile Malezya Kelantan Üniversitesi arasında gerçekleştirilen bu iş birliğinin, liderlik ve kültürel gelişim açısından öğrencilere ve akademisyenlere önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Karaş, “Bu program sayesinde öğrenciler ve akademisyenler, farklı kültürlerle tanışma ve kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Karabük Üniversitesi olarak bu tür uluslararası projelerde aktif rol almaya devam edeceğiz” dedi.

Malezyalı heyet ise Karabük’te bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin ve Karabük’ün misafirperverliğinden etkilendiklerini belirtti. Programın kültürel değişim ve liderlik becerilerini geliştirme açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden heyet üyeleri, Karabük’ün tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulduklarını da sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?