Başkan Çetinkaya: “Bu şehir hepimizin, sahip çıkalım” - Karabük Haber Postası
fq23
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
01 Nisan, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya: “Bu şehir hepimizin, sahip çıkalım”

Karabük Belediyesi, şehir genelinde temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yıl boyunca devam eden rutin temizlik hizmetleri, planlı ve kapsamlı uygulamalarla kentin dört bir yanında yoğun şekilde yürütülüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri; parklar, duraklar, caddeler, sokak araları ve yol kenarlarında biriken atıkları titizlikle temizlerken, yıkama ve bakım çalışmalarıyla şehir genelinde daha düzenli ve estetik bir görünüm sağlanıyor. Özellikle yoğun kullanılan alanlarda gerçekleştirilen çalışmalarla çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Belirlenen program doğrultusunda tüm mahallelerde sürdürülen temizlik faaliyetleri kapsamında ekipler günün farklı saatlerinde sahada aktif olarak görev alıyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalar kesintisiz şekilde devam ediyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, temizlik çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede,

“Temizlik bir tercih değil, bir yaşam kültürüdür. Bu şehir hepimizin; sokaklarıyla, parklarıyla, her köşesiyle ortak değerimizdir. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, aynı hassasiyeti tüm hemşehrilerimizden bekliyoruz. Daha temiz ve daha düzenli bir Karabük için sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin