Samsun’un Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı Mustafa Candal, bir aileyi görüşmeye davet ederek adamlarıyla birlikte darbettiği istikametindeki argümanlara ait açıklamada bulunarak, “Ben yalnızca ağabey dedim” sözünü kullandı.
Daha evvel personel ve memur maaşlarının ödenmemesi, işten çıkarılan yüzlerce emekçinin tazminatlarının verilmemesi ve ikili telli oynayarak göbek attığı imgelerle gündeme gelen Candal, bu kere darp savıyla tartışmaların odağında yer aldı.
AK Parti Samsun Vilayet Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Lider Candal, “Bizim Tekkeköy’ümüz farklı bir ilçe. Her şey çetindir, zordur. 2024 mahallî seçimlerini de daima bir arada yaşadık. Büyük güçlere, büyük bu türlü harcanan paralara karşı parayı yenen; hürmet, sevgi, müsamaha oldu. Benim en büyük sermayem hürmet. Herkes bunu bilir. Malum olay, bizi zorda bırakmak istedikleri için çıkarttıkları olay şöyle başladı. Bu arkadaş benim evvelce beri tanıdığım, çocukluktan beri tanıdığım bir arkadaşımız. Bu olaydan bir hafta 10 gün evvel hastaydı. Kendisini ben aradım. Maddi, manevi ne gereksinimin varsa teklif ettim. Tahminen benden küçüktür yaşı lakin ben ağabey derim. Bu arkadaş beni aradı. Bunun kardeşinin hanımını aylar evvel bir bayanın dolandırdığını söyledi. Kart çektiğini 150 bin lira dolandırdığını söyledi. Dolandırıldığını tez ettiği bayanlar da bizde çalışıyor. Anne kız, paklık işlerinde çalışıyor. Bununla ilgili görüşecekmiş. ’Böyle bir şey varsa git savcılığa bir kabahat duyurusunda bulun’ dedim. ’Alacağın da varsa bu bayanlar bende çalışıyor sigortalı, maaşını haciz koyarsın, bütün her şey sona erer’ dedim. Görüşmeye geleceğini söyledi. Çok randevular verdiğimiz için bazen bir karşımızdakine verdiğimiz randevuyu unutabiliyoruz da. O gün çok ağır geçti. Akşam 21.00 sıralarında kendi tesisimden dışarıya çıktım. Yolun kenarında bir otomobil park etmiş. Yavaşladım, bu indi koşarak geldi ve önümü kesti. Ondan sonra konuşmaya başladık. Yarın belediyeye gelip konuşmasını söyledim. Bir 5 dakika vakit ayıramayacağımı sordu. ‘Kafasına silah mı dayayalım, kimin başına silah dayayalım?’ üzere tabirler de kullandı. O vakit benim sürücüm ve güvenliğim onu uzaklaştırdı. Şahitlerim de var. Sonra da otomobile bindim ve uzaklaştım. Ağabey sözünden öteki makûs bir şey söylemedim. Beni ilçede herkes bilir ve tanır” diye konuştu.


Başkan Candal’dan ’aileyi darp’ iddiası açıklaması
Karabük’ün yöresel lezzetleri aynı sofrada buluştu
Karabük’te Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte ilçelere özgü yöresel lezzetler tanıtıldı.
Karabük Belediyesi Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda, kentin gastronomi kültürünü yansıtan ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu.
Etkinlikte Bulak köyünün etli keşkeği, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Ovacık çullu böreği, Safranbolu lokumu ve Yenice ıhlamur balı gibi yöresel tatlar ikram edildi. Programda ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ve Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine dair sunum yapıldı.
Programa Karabük Valisi Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, ilçe kaymakamları, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. İsmail Gökcek, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

