Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun mesken sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Toplantıya Karadeniz Bölgesi’ndeki Oda ve Borsa Liderleri ağır iştirak gösterdi.
Toplantıda, global iktisatta yaşanan ticaret savaşlarının Türkiye iktisadına tesirleri, vilayet ve ilçelerde karşılaşılan ekonomik sorunlar, iş dünyasının beklentileri ile sektörel talepler ele alındı.
İstişare toplantısına Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Lideri Erol Altuntepe de katıldı. Bölgesel kalkınma ve mahallî iktisadın güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Altuntepe, Safranbolu iş dünyasının sorun ve beklentilerini lisana getirdi.
Başkan Altuntepe, toplantının akabinde yaptığı açıklamada, “Bölgemizin ekonomik potansiyelini artırmak ve üyelerimizin karşılaştığı sıkıntılara tahlil bulmak maksadıyla bu çeşit istişare toplantılarını hayli önemsiyoruz. TOBB çatısı altında bir ortaya gelmek, ortak akılla ilerlememizi sağlıyor” dedi.
Toplantı sonunda iştirakçi liderler, karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak tahlil tekliflerini TOBB idaresine iletti.


Başkan Altuntepe çözüm önerilerinde bulundu
Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu
Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.
Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.
Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.
Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

