Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2015 13:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Aksoy’un 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı Başkan Aksoy mesajında “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale Zaferi de, Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst düzeyde ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren Aziz Mehmetçiklerimize aittir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Bu vesile ile, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tilki ailesi her akşam yemek için bağ evine geliyor

Tokat’ın Zile ilçesinde Aşur Koçak’ın bağ konutuna her akşam gelen üç tilki, verilen et ve ekmeği yedikten sonra doğal ömürlerine dönerken şirin imajlar oluşturuyor.
İlçeye bağlı Fırtıman köyünde yaşayan Aşur Koçak’ın bağ konutuna her akşam gelen üç tilki, şirin imajlar oluşturdu. Yaklaşık 6 aydır Koçak’ın bahçesine uğrayan tilki ailesi, verilen et ve ekmekleri yedikten sonra doğal hayat alanlarına geri dönüyor. Bağ konutunda bulunduğu sırada tilkilerin bahçeye girdiğini fark eden Aşur Koçak, hayvanları korkutmadan et ve ekmek bıraktı. Tilkilerden birinin masaya çıkarak ekmek yediği anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. İmajlarda tilkilerin Koçak’a alıştığı, bahçede rahatça dolaştığı ve beslenirken rastgele bir tedirginlik yaşamadığı görüldü.
"Onları doyurmadan biz de duramıyoruz"
Tilkilerle ortalarında vakitle bir bağ oluştuğunu söyleyen Aşur Koçak, "Burası Tokat Zile Fırtıman köyündeki bağımız. Bu tilkiler yaklaşık 6 aydır bize alıştı. Biz de bunlara alıştık. Bunların farklı bir tabakları var. Onları doyurmadan biz de duramıyoruz. Onlar da bizi görmeden duramıyor. Bugün bir tane daha geldi, toplam üç tane oldular. Sanıyorum yavrularını da getirdiler. Bunlar hoş şeyler. Bir canlıyı sevip onları doyurmak beşere memnunluk veriyor" dedi.
Tilkilerin her akşam bağ meskenine uğradığı ve beslendikten sonra gözden kaybolduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin