Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Mayıs, 2014 14:11 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Aksoy’a Hemşirelerden Anlamlı Ziyaret

Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Hemşerilik Bölümü, Sağlık Meslek Lisesi, Sağlık Koleji, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği ve Halk Sağlığı Bölümü gibi Karabük’te görev yapan tüm kurumlardan birer temsilci Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u ziyaret etti. Hemşireler adına bir konuşma yapan Şerife Salman; “Karabük’te sağlık sektörü ile ilgili tüm kurumlardan birer hemşire arkadaşımız ile resmi kurum ve kuruluşları ziyaret ediyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyor, sağlık alanında da gerek hastanemize gerekse 112 Acillere verdiğiniz desteği biliyor, sizlere ve ekibinize de bu vesile ile yeniden teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.Başkan Aksoy ise nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, ” yaygın eğitim kurslarımız yine yapmış olduğumuz bu kültürel faaliyetlerin büyük bir kısmında halk sağlığına büyük önem vermekteyiz. Önleyici sağlık hizmetleri tedavi aşamasına gelmemiş belki tanı bile konulmamış. Hastalıkların tespit edilmesini bunlara dair yerel yönetimin çok çok ötesinde bir insan olarak nasıl engel olabiliriz diye çalışmalarımız var. Geçtiğimiz yıllarda mesela bütün okullarımızdaki kız öğrencilerimize yönelik bir hijyen eğitimi yaptık. Özellikle lise çağındaki kızlarımız için kadın sağlığı ve hijyen konusunda eğitim verdik. Bunun yanında halk sağlığı müdürlüğü ile de pek çok faaliyetimizi SAKEM kapsamında yapmaktayız. Yine bu konularda da biz Safranbolu’daki dokuya dokunmak yani insana dokunmak istiyoruz. İnsanın neye ihtiyacı var ise onları gidermek istiyoruz. Bu anlamda hemşirelerimizle de hemşireler derneğimizle de ortak çalışmalar yapmayı arzu ederiz. Başkalarının sağlığı için çoğu zaman kendi sağlığını hiçe sayan, bu kutsal mesleği ifa eden siz değerli hemşire kardeşlerime görevlerinizde başarılar diliyor, Hemşireler Haftası nedeni ile hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. DAVUT

    Resimde kilere bakıyorum da ( tamamını tanımamakla birlikte) hangisi gerçekten hemşire acaba, hangisi gerçekten hastanede bir serviste, bir poliklinikte çalışıyor acaba. Hangisi nöbet tutuyor acaba bir hafta sonu yada bayram tatilinde. Ondan sonra da ” hemşire ” likden bahsederler.

Yeni yorumlara kapalı.

sq
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
05 Mayıs, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de sağlık eğitiminin kalitesi tescillendi

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildi.

Karabük Üniversitesinde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından 2 yıl süreyle akreditasyona layık görüldü.

MEDEK tarafından verilen akreditasyon belgesine göre, programın eğitim-öğretim süreçleri, akademik kadro yapısı, uygulama imkânları ve mesleki yeterlilik çıktıları belirlenen kalite standartlarını karşıladı. Bu kapsamda programın ulusal düzeyde tanınırlığı ve güvenilirliği de tescillenmiş oldu.

Değerlendirme sürecinde programın sektörel ihtiyaçlara uygunluğu ve öğrencilere kazandırdığı uygulamalı eğitim olanakları da dikkate alındı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akreditasyon sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitenin kalite odaklı eğitim anlayışını güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, sağlık alanında yetiştirilen nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çekti. Kırışık, İlk ve Acil Yardım Programının aldığı akreditasyonun hem öğrencilerin mesleki yetkinliklerine hem de mezunların istihdam olanaklarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Karabük Üniversitesi, yürüttüğü akreditasyon çalışmalarıyla eğitimde kalite güvencesini artırmayı ve öğrencilerine ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim sunmayı hedefliyor. Üniversite, farklı programlarda da akreditasyon süreçlerini sürdürerek akademik gelişimini güçlendirmeye devam ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. DAVUT

    Resimde kilere bakıyorum da ( tamamını tanımamakla birlikte) hangisi gerçekten hemşire acaba, hangisi gerçekten hastanede bir serviste, bir poliklinikte çalışıyor acaba. Hangisi nöbet tutuyor acaba bir hafta sonu yada bayram tatilinde. Ondan sonra da ” hemşire ” likden bahsederler.

Yeni yorumlara kapalı.