Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2014 07:01 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Aksoy Çarşı Esnafı ile Buluştu

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Esnaf Toplantılarına Devam Ediyor.

100 Dükkânlar, Kıranköy, Köyiçi ve Aslanların ardından Eski Çarşı esnafı ile Eski Çarşı SAKEM’de bir toplantı yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy esnafın dertlerini dinledi, turizm master planı ve turizmde esnafın yapabileceği katkılardan söz etti.

Tarihi çarşıda bulunan ticarethanelerin tentelerinden kapı önlerinin kullanımına kadar pek çok konuda esnaf ile konuşan Başkan Aksoy, “Turizm master planımız hazır. Turizmde 1 milyon turisti hedefliyorsak bunu hep birlikte yapacağımız olum ve güzel çalışmalar ile başaracağız. Tabi ki bazı şikâyetler gelmiyor değil. Ancak bunları da karşılıklı iyi niyet ile çözüyoruz. Sizlerden isteğim, hepimiz Safranbolu’nun geleceği ve turizmde iyi bir yerimiz olsun istiyoruz. Bu nedenle daha anlayışlı ve daha dikkatli davranmanız. Bir diğer konu ise fiyatlar arasındaki uçurum. Bu konuda da esnaf odamızın ve sizleri ortak bir kararla çalışma yapacağı ve eşitliği sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah Safranbolu turizm master planını hayata geçirdiğimizde çok daha güzel şeyler olacak. Bu plan bizlerden tamamen bağımsız oluşturulacak bir ekip tarafından yönetilecek. Bunu içerisinde ticaret ve sanayi odamız da olacak, esnaf odamızda olacak, sizlerde olacaksınız. İnşallah birlikte Safranbolu’yu bir turizm cennetine çevireceğiz” dedi.

Katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür eden Başkan Aksoy konuşmasının ardından esnafın taleplerini ve önerilerini dinledi. Toplantı sonunda esnaflar Başkan Aksoy’a çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
swswsw
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 13:13 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de akademik yazıma dijital destek

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı. Programda, bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen eğitimde, araştırmacıların akademik çalışmalarını daha hızlı ve sistemli şekilde yürütebilmelerine olanak sağlayan Zotero uygulaması katılımcılara tanıtıldı.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin