Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ocak, 2015 11:37 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Aksoy “ Belediyemiz Bir Enstitü Bir Yayın Evi Gibi Çalışıyor “

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Belediye Tarafından Yayına Sunulan Eserler ile Belediyenin Bir Enstitü Gibi Çalıştığını Söyledi “
Safranbolu Belediyesi hizmetlerinin yer aldığı ve belirli periyotlarda halka ulaşan Hizmetler Gazetesinin yanı sıra Başkan Aksoy’un yoğun gayretleri ile kurulan Safranbolu Araştırmalar Merkezi Safranbolu tarihi aslına uygun ve tamamen doğru olan bilgilerden oluşan eserleri gelecek nesillere aktarıyor.
Safranbolu Belediyesinin yalnızca park yapımı, asfalt, restorasyon, kaldırım vb. çalışmalar ile sınırlı kalmadığını kaydeden Başkan Aksoy; “ vatandaşlarımızın beğenisine ve gelecek nesillere Safranbolu’nun tarihini en doğru biçimde aktarmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Araştırmalar Merkezinin Kurulma amaçlarından birisinin de Safranbolu tarihinin en doğru şekilde gelecek nesillere aktarılması olduğunu dile getiren Başkan Aksoy; “Araştırmalar Merkezimiz ile birlikte belediyemizin çalışmaları, kültürel değerleri, kültürel mirası geleceğe aktarmak, bu en büyük hedefimizden biri. Bu maksatla kurduğumuz ve Safranbolu için çok önemli olan eserlerin ortaya çıktığı araştırmalar merkezimiz ile birlikte Safranbolu Belediyesinin Bir Enstitü bir Yayın Evi gibi çalıştığını söyleyebiliriz “ dedi.
Aksoy son olarak, “ gelecek nesillere aktarılmak üzere ortaya çıkan bu önemli erserlerin öncelikle tamamen doğru bilgilere ulaşarak yayına hazırlandığını ifade ederken, Safranbolu Belediyesi tarafından yayına sunulan eserlerden bazıları şöyle:
Safranbolulu İzzet Mehmet Paşa Vakfiyesi ve Belgeler, Safranbolu Kitabeleri, Safranbolu Şer’iyye Sicili ( 5 cilt ), Safranbolu Merkez Mezarlığı Mezar Taşları, Safranbolu Geleneksel Konutları ve Toplumsal Değişme, Safranbolu Folkloru II Safranbolu Manileri, Uluslar arası Belgesel Film Festivali Fotoğraf Yarışması Kataloğu, Dünden Bugüne Safranbolu, Safranbolu Dünya Miras Kenti, Safranbolu’da Bir Zaman Bir Başkan, her yıl düzenli olarak çıkarılan Hizmet Dergileri, UNESCO’ya kabulümüz nedeni ile basılan 20. Yıl Özel Kitabı, Safranbolu’da Zaman ve Mekan, Çocuklarımıza Safranbolu’yu daha yakından tanıma fırsatı veren Küçük Gezgin Safranbolu’da ( Türkçe ve İngilizce olarak ) ile geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz bir yarışma için Safranbolu’da tüm okullardaki çocuklarımıza dağıttığımız Safranbolu’yu Boyuyorum ve Hizmetlerimiz Gazeteleri.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fabrikada elektrik faciasinda olen isci mesai arkadaslarinin omzunda son yolculuguna ugurlandi EpNxdW4X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Fabrikada elektrik faciasında ölen işçi, mesai arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası’nda meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği elektrik faciasında hayatını kaybeden işçilerden 2 çocuk babası Naci Gezer (46), mesai arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı.

Dün saat 21.40’ta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde meydana gelen olayda atık suların toplandığı kuyu içerisinde arızalanan su pompasını onarmak için çalışma yapan Naci Gezer, Mustafa İnanç (50) ve Yunus Çekiç (47) ile birlikte yüksek gerilim akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden işçilerden Naci Gezer’in cenazesi, Adli Tıptan alındıktan sonra İlkadım ilçesi Adalet Mahalle’sindeki Hz. Ömer Camii’ne getirildi. Gezer’in cenazesi burada alınan helalliğin ardından öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından mesai arkadaşları ve akrabalarının omzunda defnedileceği Derecik Aile Mezarlığı’na götürecek cenaze aracına taşındı.

3 kişinin hayatını kaybettiği olayda Mustafa İnanç Kavak Kayabaşı Mahallesi’nde ve Yunus Çekiç ise memleketleri Çarşamba Allı Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip defnedilecek.

Gezer’in cenazesine Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş adamları Adnan Ölmez ve Ahmet Şenocak, fabrika çalışanları, akrabaları ve sevenleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin