Başbakan Davutoğlu, Bugün Karabük’e Gelecek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ocak, 2015 15:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Başbakan Davutoğlu, Bugün Karabük’e Gelecek

Karabük Bugün Olağanüstü Bir Gün Yaşayacak
Daha önce Dışişleri Bakanı olarak bir çok kez İlimizi ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bu defa Başbakan olarak İlimize gelecek. AK Parti İl Başkanlığının 5. Olağan Genel Kuruluna katılmak ve KARDEMİR A.Ş.’nin 5. Yüksek Fırının açılışını yapmak üzere Karabük’e gelecek olan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam ve Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Genel Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Alev Dedegil de eşlik edecek.
Saat 12.00’de hasan Doğak Tesislerine helikopterle inecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma namazını kıldıktan sonra KARDEMİR A.Ş.’ye geçerek işçilerle birlikte öğle yemeği yiyecek ardından 5. Nolu Yüksek Fırının açılış törenine katılacak. Daha sonra ise AK Parti İl başkanlığının 5. Olağan genel Kuruluna katılacak olan Başbakan Davutoğlu, programında herhangi bir değişiklik olmazsa Ticaret ve Sanayi Odasın tarafından organize edilen ve İşadamlarının katılacağı akşam yemeğine katılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
misket elma tadinda baklava Idym5w1Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Misket elma tadında baklava

Amasya’nın coğrafi işaretli misket elması artık baklavaları tatlandırıyor. Cezeryede kullanılıp olumlu sonuç alınan elma, baklava çeşitlerinde de tercih ediliyor. Geleneksel baklavalar fıstık yerine elma tadında kokmaya başladı.

Tarihi şehirde 2 bin yıldır yetiştirilen ve coğrafi işaret alan misket elma, geleneksel Türk tatlısı olan baklavanın yapımında da kullanılmaya başlandı. Kabukları soyulan elmalar rendelenip pişirilerek püre haline getirildi.

Fıstık yerine elma

Geleneksel baklavanın yapımı gibi, merdanelerle açılan ince hamurların arasına fıstık veya badem eklemek yerine elmalar ile ceviz dizildi. İsteğe göre usta ellerin hüneriyle burma ya da midye görünümünde şekillenen hamurlar fırında kızartıldı.

“Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık”

Elma kokusunun buram buram hissedildiği lezzetin Amasya’nın mutfak kültürüne katıldığını belirten Amasya Olgunlaşma Enstitüsünde görevli usta şef Gönül Göl, “Bölgemizde 2 bin yıldır yetiştirilen elmayı artık baklavalarda kullanıyoruz. Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık. İncecik açtığımız hamurlar burulmasıyla kıtırlık kazanıyor. Bu işlem ayrı bir ustalık gerektiriyor” dedi.

“Elma, kalp sağlığını korur”

Elmanın faydalarına değinen Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde görevli Tuğçe Kalkan da, “Elma, kalp sağlığını koruyan, sindirimi düzenleyen lifli yapısı, güçlü antioksidanlar ve c vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiriyor. Hafızayı güçlendiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin