Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
07 Şubat, 2024 10:54 tarihinde yayınlandı
0

Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Öğrencilerine Mansiyon Ödülü

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Tasarımla Düşünmek” Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışmasında mansiyon ödülü aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlamak ve kalıcı bir eser ile temsilini sağlamak amacıyla “Cumhuriyet’in 100. Yılında Tasarımla Düşünmek” Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması düzenledi. Yarışma kapsamında, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencileri Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak düzenlenen tasarım yarışmasına katıldı.

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencileri Zehra Nur Özcan, Mualla Kansızgündüz ve Zeynep Nur Tosyalıoğlu gönderdiği tasarım projesi ile jüri tarafından değerlendirildi ve yarışmada mansiyon ödülüne layık görüldü.

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen yenilikçi tasarım projesi, toprağın rengini ve dokusunu yansıtarak, geçmişin izlerini taşıyan ve halkın, kültürün, geleneklerin ve aidiyetin sembolü olan rammed earth tekniğiyle yapılan duvarlarla şekillendi.

“Toprağın Yankısı”, ‘’Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme’’ felsefesi ile yola çıkan KBÜ’lü öğrenciler yaptıkları tasarımın sadece fiziksel bir yapı değil, aynı zamanda toprağın yüceltilmesini ve anılmasını sağlayan birer simge olduğunu belirtti.

Bu yenilikçi tasarımın sürdürülebilirlik ilkesini göz önünde bulunduran KBÜ’lü öğrencilerin projesi, toprak ve ahşap gibi yerel ve uzun ömürlü malzemelerin kullanımı, enerji tüketimini azaltmayı ve doğal kaynakların korunmasını amaçlıyor. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yenisehir yazlik sinemasi 13 yil sonra torenle acildi mGjCGpD8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Yenişehir Yazlık Sineması 13 yıl sonra törenle açıldı

Karabük Belediyesi tarafından yenilenen Yenişehir Yazlık Sineması, düzenlenen törenle 13 yıl aranın ardından kapılarını yeniden vatandaşlara açtı.

Karabük’te yıllarca kentin kültürel yaşamına ev sahipliği yapan Yenişehir Yazlık Sineması, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden hizmete açıldı.

Kentte 1958 yılında hizmete açılan ve 2013 yılında faaliyetlerine son veren tarihi sinema, aslına uygun şekilde yenilenerek yeniden kentin sosyal ve kültürel yaşamına kazandırıldı.

Açılış törenine Karabük Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplam bin 912 metrekarelik açık alana sahip proje kapsamında açık hava sinema düzeninin yanı sıra kültürel etkinlik alanları ve peyzaj çalışmaları hayata geçirildi. Alanda ayrıca 133 metrekarelik okuma salonu ile 30 metrekarelik büfe de yer alıyor.

Törende konuşan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenişehir Yazlık Sineması’nın Karabük’ün hafızasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, şehrin kültürel değerlerini koruyup yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ise tarihi mekânın yeniden hizmete açılmasının kent adına önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Karabük AK Parti Milletvekili Ali Keskinkılıç, sinemanın yalnızca bir yapı olmadığını, Karabük’ün kent kimliğini ve ortak hafızasını yaşatan önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Karabük AK Parti Milletvekili Cem Şahin de Yenişehir Yazlık Sineması’nın mahalle kültürünü ve nostaljik atmosferi yeniden canlandıracağını belirtti.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise geçmişten bugüne şehre değer katan isimleri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, tarihi alanın yeniden kazandırılmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan duanın sonrasında açılış kurdelesi kesildi. Program, vatandaşların patlamış mısır ve çeşitli ikramlar eşliğinde “Neşeli Günler” filmini izlemesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin