blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ocak, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ’nün 6 ön lisans programı akredite edildi

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 6 ön lisans programı Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından akredite edilme başarısı gösterdi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) kalite yolculuğu ön lisans programlarının akreditasyon süreçleriyle devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Programcılığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı, Evde Hasta Bakımı Programı, İlk ve Acil Yardım Programı akredite oldu.
Ön lisans programları Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından eğitim müfredatı, teknik altyapı, akademik kadro ve uygulama olanakları gibi farklı ölçütlere göre değerlendirildi. Bu çerçevede Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı, Evde Hasta Bakımı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, İlk ve Acil Yardım Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 4 yıl süreyle tam akreditasyon almaya hak kazandı. Bilgisayar Programcılığı Programı ise 2 yıl süreyle akredite edildi.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Üniversitemizin meslek yüksekokulları bünyesindeki programlarımızın akredite edilmesi eğitim kalitemizin tescillenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bartın Meslek Yüksekokulumuz ve Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzdaki programlarımızın akreditasyon belgesi alması kalite odaklı yaklaşımımızın bir göstergesidir. Bu süreçte emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Ocak, 2026 09:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla üst düzey bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara başkanlığında yapıldı. Toplantıya hizmet başkanları, başkan yardımcıları, Karabük’teki hastanelerin başhekimleri ile bağlı sağlık tesislerinin yöneticileri katıldı.

Toplantıda, Karabük’te sunulan sağlık hizmetlerinin mevcut durumu ele alındı. Hasta ve çalışan memnuniyeti, hizmet kalitesi, personel planlaması ile sağlık tesislerinin fiziki ve teknik altyapıları değerlendirildi. Ayrıca vatandaşlardan gelen talep ve geri bildirimler doğrultusunda hazırlanan raporlar görüşüldü.

Poliklinik hizmetlerinde randevu ve muayene süreçlerinin daha etkin hale getirilmesi, acil servislerde triyaj ve hasta yönlendirme uygulamalarının iyileştirilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra sağlık tesislerinde hijyen standartlarının yükseltilmesi, güvenlik önlemlerinin artırılması ve fiziki alanların iyileştirilmesi konuları gündeme alındı.

Toplantıda personel motivasyonunun artırılması, görev dağılımlarının gözden geçirilmesi ve hizmet içi eğitimlerin planlanması da ele alındı. Sağlık hizmetlerinde dijital sistemlerin entegrasyonu ve veri yönetiminin güçlendirilmesi konularında da değerlendirmeler yapıldı. Toplantının ardından açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın sağlığı için fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin