Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de “Kurumsal Akreditasyon Programı Ön Değerlendirme Toplantısı” yapıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2023 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) başvurusu kabul edilen Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ön değerlendirme toplantısı yapıldı.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretim yapısı, araştırma-geliştirme yetenekleri, kurumsal yönetim sistemi ve toplumsal fayda perspektifinde daha iyiye ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. Nitelikli eğitim ile geleceğe güvenle bakabilen bireyler yetiştirilmesi hedefiyle “Kalite ve Sürekli İyileştirme” anlayışını odağına alan BARÜ’de kalite süreçleri kültürel bir pratiğe dönüştürülüyor.
Bu kapsamda tüm paydaşlarının iş birliği içerisinde gösterdiği gayretle 2023 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) başvurusu kabul edilen BARÜ’de Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı tarafından ön değerlendirme toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. YÖKAK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Diler Aslan ile birlikte takım üyeleri Prof. Dr. Bülent İnanç, Prof. Dr. Şadiye Emet Gürel, Prof. Dr. Metin Bedir, Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Fakülte Sekreteri Ramazan Şener, Öğrenci Temsilcisi Yasin Tutum ve YÖKAK Gözlemcisi Dr. Öğr. Üyesi Songül Omur’un katıldığı toplantılar dört oturumda tamamlandı.
Değerlendirme Takımının kendi aralarında yaptıkları ilk toplantının ardından geçilen ikinci oturumda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite hakkında bilgiler vererek “Liderlik, Yönetişim, Kalite”, “Eğitim-Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme” ve “Toplumsal Katkı” başlıklarında değerlendirmelerde bulundu. BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevim Çelik ile Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş’ün de yer aldığı toplantıda değerlendirme süreçlerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Öğleden sonra düzenlenen üçüncü oturumda ise YÖKAK Değerlendirme Takımı, BARÜ Kalite Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. BARÜ’nün kalite süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik tarafından yapılan sunumda kalite güvencesi hususunda kurumdaki işleyiş aktarıldı.
KAP ön değerlendirme toplantısının son oturumunda ise YÖKAK Değerlendirme Takımı Başkanı Aslan ile Rektör Uzun tarafından 3-6 Aralık 2023 tarihinde yapılacak saha ziyaretine ilişkin program konuşuldu.
Üniversite olarak tüm çalışmaların merkezine kaliteyi aldıklarını ifade eden Rektör Uzun, “Kalite süreçlerinin benimsenmesi, tabana yayılması ve bu durumun kültürel pratiğe dönüşmesi konusunda tüm paydaşlarımızla birlikte yoğun bir gayret içerisindeyiz. Biliyoruz ki kalitenin kültürel bir pratiğe dönüşmesi sürdürülebilirliği de beraberinde getirmektedir. Bu düşüncelerle kalite odaklı çalışmalarımız başta olmak üzere her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Daha iyiye ulaşma doğrultusunda rehberlik eden yaklaşımları için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak’a ve kurul üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Kurum olarak ilerleyişimize sundukları katkı ve değerlendirme süreçlerinde özverileri için YÖKAK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Sayın Diler Aslan ile takım üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Üniversitemizin bilgi toplumunun saygın bir üyesi haline gelmesi doğrultusunda emekleri için Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik başta olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de “Dayı Rektörüm” paylaşımından sonra ulaşıma düzenleme geliyor

Gümüşhane’de "Dayı Rektörüm" haber ve paylaşımlarının akabinde belediye ve üniversite ulaşımın kolaylaştırılması için istişarede bulundu. Ulaşımla ilgili bu görüşme birinci meclis toplantısında gündeme getirilecek.
Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören üniversite öğrencileri, yurtlarına gidebilmek için akşam otostop çekerken Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız’ın otomobiline binen ve ‘Dayı’ diye hitap ettikleri Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız ile yurtlarına giden öğrencilerin o anları gündem olmuştu. Öğrencilerin Rektör Oktay Yıldız ile sohbetleri esnasında ulaşım fiyatları ile ilgili şikâyetlerinin de gündeme gelmesinin ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız bir ortaya geldi. Gümüşhane Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarete Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Basın Danışmanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır ile birlikte otostop çeken öğrenciler Kadir Can Karakoç ve Muharrem Akça da katıldı. Görüşmede dolmuş seferlerinin arttırılması, fiyat düzenlemeleri ve özel dolmuşlarla ilgili tahlil teklifleri görüşüldü.
Görüşmenin ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’e sorunun tahliliyle ilgili samimi yaklaşımından ötürü teşekkür eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, "Üniversite öğrencilerimizin günlük ömrünü kolaylaştırmak, eğitimlerine kesintisiz devam edebilmelerini sağlamak bizim için büyük kıymet taşıyor. Bu bağlamda Gümüşhane Belediye Liderimizle gerçekleştirdiğimiz bu verimli görüşmede ulaşım sıkıntısına dair ortak irade sergilemesinden büyük memnuniyet duyduk. Belediye ile üniversite ortasında kurulan bu güçlü iş birliğinin öğrencilerimizin refahına değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’de istişarelerin akabinde ulaşımla ilgili bahislerin birinci meclis toplantısında gündeme getirileceğini söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.