blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ekim, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BARÜ “THE Dünya Üniversite Sıralaması”nda başarısını sürdürüyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Times Higher Education (THE) "2026 Dünya Üniversite Sıralaması"nda genel sıralamada 1001-1200 bandına girmeyi başarırken Türkiye’de 16’ncı sırada yer aldı. "Araştırma Kalitesi" kategorisinde ise dünyada 624’üncü, Türkiye’nin en uygun devlet üniversitesi oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) nitelikli çalışmaları ve elde ettiği başarılarıyla memleketler arası görünürlüğünü artırmaya devam ediyor. Dünyanın saygın üniversite sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan "2026 Dünya Üniversite Sıralaması" (World University Rankings 2026) açıklandı. Farklı ölçütlere nazaran değerlendirmelerin yapıldığı sıralamada BARÜ, milletlerarası seviyede akademik muvaffakiyetini bir kere daha ortaya koydu.
Dünyada 115 ülkeden 2 bin 191 kurumun değerlendirildiği sıralamada BARÜ, üniversite sayısındaki artışa karşın 1001-1200 bandındaki yerini başarılı performansı ile korudu. Türkiye sıralamasında ise 109 üniversite ortasından 6 üniversiteyle 16’ncı sırayı paylaşarak değerli bir muvaffakiyete imza attı.
BARÜ, "Araştırma Kalitesi"nde Türkiye’nin en güzel devlet üniversitesi oldu
Öğretim, araştırma kalitesi, araştırma ortamı, milletlerarası görünüm ve sanayi alanındaki niteliklerin göz önüne alınarak hazırlandığı THE listesinde BARÜ, genel sıralamaların yanı sıra Türkiye sıralamasında da üst sıralarda yer aldı. Listeye nazaran BARÜ, "Araştırma Kalitesi" kategorisinde dünyada 624’üncü, Türkiye’de 4’üncü oldu. Ayrıyeten devlet üniversiteleri ortasında geçen sene olduğu üzere bu sene de dorukta yer aldı.
BARÜ, 3 kategoride puanını artırmayı başardı
BARÜ "Uluslararası Görünüm", "Sanayi" ve "Öğretim" kategorilerinde evvelki yıla nazaran puanını artırarak sıralamadaki yerini yükseltti. "Uluslararası Görünüm" kategorisinde 1236’ncı sıraya yerleşen BARÜ, evvelki yıla nazaran 156 basamak birden ilerledi. Tıpkı kategorinin Türkiye sıralamasında kıymetli bir muvaffakiyet kaydederek Türkiye’de 27’nci, devlet üniversiteleri ortasında 8’inci sıraya yerleşti. "Sanayi" kategorisinde ise dünyada 1982’nci olarak 14 basamak yükseldi. Ayrıyeten "Araştırma Ortamı" kategorisinde 1346’ncı sıraya yerleşirken "Öğretim" kategorisinde 2092’nci oldu.
"THE sıralamasında üst sıralarda yer almanın gururunu yaşıyoruz"
BARÜ’nün araştırma kapasitesini ve milletlerarası tesir seviyesini ortaya koyan listelerde yer almasının gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Bilimsel çalışmalarımız ve nitelikli insan kaynağımızla memleketler arası seviyede elde ettiğimiz başarılara bir yenisini daha eklemenin memnunluğunu yaşıyoruz. Dünyanın en bilinen yükseköğretim sıralama kuruluşlarından Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2026 Dünya Üniversite Sıralaması’nda Bartın Üniversitesi olarak üst sıralarda yer aldık. Geçtiğimiz günlerde açıklanan "Dünyanın En Tesirli Bilim İnsanları Listesi"ne 18 akademisyenimizin girmesinin akabinde elde ettiğimiz bu muvaffakiyetle global seviyede istikrarlı yükselişimizi sürdürüyoruz. Birlikte düşündükçe, ürettikçe ve paylaştıkça gelişiyoruz. Bu vesileyle bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Memleketler arası sıralamalardaki elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde bizlere olan destekleri dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta öğrencilere yerli ve milli teknolojiler tanıtıldı

Zonguldak’ta "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında öğrencilere yerli ve milli teknoloji ürünlerin maketleri tanıtıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında yerli ve milli teknoloji ürünlerimiz belirli oranda küçültülmüş maketlerinden oluşan sergi düzenlendi.
Sergide, savunma sanayinde son dönemde geliştirilen yüksek teknolojiye sahip araçların maketleri, öğrencilerin yerli ve milli teknolojilerden ilham alarak hazırladığı maket çalışmalarının yanı sıra, TEKNOFEST yarışmalarında insansız hava aracı kategorisinde Türkiye derecesi elde eden öğrencilerin projeleri de yer aldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin ve protokol üyeleri kurdele kesimi sonrası sergideki maketleri inceleyerek öğrencilerle sohbet etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, "Burada özellikle küçük yaştaki öğrencilerimizin, gençlerimizin bu sergiyle birlikte burada sonra savunma sanayimizde birçok ürünü var. Belli boyutta küçültülmüş minyatür modellemeleri var. Burada çocuklarımız bu sergiyi gezerekten inanıldığında, hayal edildiğinde nelerin gerçekleştirebileceğini çocuklarımıza göstermek istiyoruz. Çocuklarımızın farklı bir bakış açısı geliştirmek, hayal kurmalarını ve üretmelerini istiyoruz. Çocuklarımız burada bu hafta boyunca bu alanı gezecekler, ziyaret edecekler. Hem bu modelleri görme imkanı çok yakar. Üst katta da yine burada bir teknoloji sınıfımız var. Orada öğrencilerimizin hem teknolojik projelerinde hem üniversitelerin yaptığı yarışmalarda hem de dünya ölçeğinde geliştirdiği yerli üretim ürünlerimiz var. Bu öğrencilerimizle bir araya gelecekler. Onlarla bir fikir alışverişinde bulunacaklar. Bu sayede öğrencilerimiz de milli gücün, ürünlerin, ürün üretimin ne kadar ülkemiz açısından önemli olduğunu öğrencilerimize göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Sergide; Kızılelma, Hisar, Akıncı, TB-2, TB-3, Anka, Sungur, Tayfun ve Çakır gibi Türkiye’nin savunma sanayisindeki önemli projelerinin maketleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin