blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ TEKNOFEST İstanbul’da yerini aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İstanbul’da düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST 2025’te bilim ve teknoloji tutkunlarıyla buluşuyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Grubu Vakfı (T3 Vakfı) tarafından organize edilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST İstanbul heyecanı başladı. Bu yıl İstanbul Atatürk Havalimanı’nda teknoloji müsabakalarından hava şovlarına konserlerden stantlara birçok aktifliğin düzenleneceği tertipte Bartın Üniversitesi (BARÜ) kurduğu standı ve yenilikçi çalışmalarıyla yerini aldı.
TEKNOFEST İstanbul’da BARÜ TEKNOFEST Koordinatörlüğü ve Bağlantı Koordinatörlüğünden vazifeliler, bilim ve teknoloji tutkunlarıyla bir ortaya geliyor. Vazifeliler tarafından üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetleri, ihtisaslaşma çalışmaları, ulusal ve milletlerarası projeleri hakkında ziyaretçilere bilgiler veriliyor.
Yoğun ilgi gören stantta BARÜ Havacılık ve Uzay Kulübüne bağlı TUNGA SAYE İHA Kadrosu ile Space Camel Roket Ekibinden öğrenciler ise TEKNOFEST müsabakalarında finalist olan roketleri "Gökçe" ve insansız hava araçları "TUNGA SAYE"yi her yaştan ziyaretçiye tanıtıyor.
Ayrıca Türkiye’nin bilim ve teknoloji temelli gelişimine katkı sunmak gayesiyle bu yıl 20-21 Kasım 2025’te Üniversitemizde düzenlenecek olan "BARÜ 8. Memleketler arası Ar-Ge Proje Pazarı" aktifliği hakkında bilgilendirmelerde bulunuluyor. BARÜ, İstanbul’da beş gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Eski Kastamonu fotoğraflarından oluşan sergiye büyük ilgi

Kastamonu’nun eski çekilmiş fotoğraflarından hazırlanan stant, vatandaşların büyük beğenisini topladı.
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) tarafından hazırlanarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen "Kadim Kent Kastamonu" temalı fotoğraf standı ağır ilgi gördü. Kastamonu’nun plakası olan 37’den esinlenerek 37 eski fotoğrafın sergilendiği programda, kentin geçmişine ışık tutan kareler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, eski Devleti Bakanı Murat Başesgioğlu, Baro Lideri Avukat Özgür Demir, önceki devir Belediye Lideri Tahsin Babaş, Ticaret Borsası Lideri Serdar İzbeli, KAL-DER Yönetim Kurulu Lideri Tugay Civelekoğlu ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Eski Kastamonu fotoğraflarından bir müze oluşturmayı planlıyoruz"
Programın açılışında konuşan KAL-DER Başkanı Tugay Civelekoğlu, "Kadim kent Kastamonu için bu kanıyı gerçekleştirdik. İnşallah bu farkındalık standına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bunun vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu sergiyi Kastamonu Kalkınma Derneği olarak biz tertip ettik. Maksadımız şudur; ‘kadim kent Kastamonu’ diyoruz. Bu telaffuzun yalnızca bir kelam olarak kalmaması için görsellerle de desteklemek istedik. Fotoğraflarla bu söylemi daha manalı hale getirelim diye bu türlü bir fikir ortaya çıktı. Çok şükür bugün de daima bir arada açılışını yapıyoruz. Devamını da şayet bu fotoğraflarla Kastamonu’nun eski hallerini yansıtan bir müze oluşturabilirsek bunun çok hoş bir çalışma olacağına inanıyorum. Artık sayın valimiz ve tüm kurumlarımızın takviyesiyle, 19 ilçemize dair eski Kastamonu fotoğraflarını kurumların duvarlarında sergilersek, hem ziyaretçilerin Kastamonu’yu tanımasına katkı sağlayacağını hem de anıların tazelenmesine vesile olacağına inanıyorum" dedi.

"Kastamonu tarihi, keşfedildikçe daha fazla
Bir kentin gelişmesinde kültür ve sanatın kıymetinden bahseden Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise, "Bir ülkenin kalkınmasında kültür ve sanat esas ögelerdir. Kültür ve sanat geliştikçe turizm faaliyetleri de canlanır. Kastamonu, tarih açısından Türkiye’nin tahminen de en güçlü kentlerinden biridir. Kastamonu tarihi, keşfedildikçe daha fazla keşfedilmesi gereken bir zenginliktir. Son iki yılda 83 kültür ve sanat aktifliğine tanıklık ettik. Bunların içinde paneller, stantlar, köye gezici programlar ve sanat atölyeleri yer aldı. Bu çalışmalarla büyük bir sayıya ulaştık. Biz diyoruz ki; kültür ve sanatta Kastamonu merkezdir. Türkiye’nin geleceğinde Kastamonu, kültür ve sanatla da anılacaktır. Kültür ve sanat faaliyetlerine kararlılıkla takviye vermeliyiz. Esnafımız dükkanına Kastamonu tarihi bir fotoğrafını asabilir. Gençlerimiz anne, baba yahut dedelerinin bulunduğu eski fotoğrafları paylaşabilir. Bu toplumun ortak yapacağı bir iştir. Kastamonu Valiliği tarafından yürütülen ‘Kastamonu Görsel Hafıza Programı’ kapsamında 12 bin 480 fotoğraf tarandı. Bunların 7000’den fazlası, müsaade alınarak internet ortamında halkın erişimine açıldı. Gelecekte karanlık oda ve öteki ekipmanlarla birlikte tahminen bir ‘Kastamonu Fotoğraf Merkezi’ kurulacaktır. Biz diyoruz ki kültür, bütün vatandaşların ulaşması gereken bir haktır. Kültürde köy ile kent ayrımını ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu gayeyle sanat atölyelerini ilçelere ve köylere taşıyarak bütün çocuklarımızın sanat faaliyetlerine katılmasını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların akabinde Vilayet Müftü Yardımcısı Selim Demir dua etti. Daha sonra fotoğraf standının açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Davetliler, Kastamonu’nun geçmişine dair karelerin yer aldığı sergiyi büyük ilgiyle gezdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin