BARÜ ile AFAD arasında iş birliği protokolü imzalandı - Karabük Haber Postası
baru ile afad arasinda is birligi protokolu imzalandi vVmuxtXE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ ile AFAD arasında iş birliği protokolü imzalandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ortasında afet ve acil durumlarda gönüllülük faaliyetlerini destekleyecek iş birliği protokolü imzalandı.

BARÜ ile Bartın Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ortasında geliştirilen “Gönüllülük Eğitimi ve İşçi Destekleme Protokolü” Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile AFAD Vilayet Müdürü Alparslan Yenitürk tarafından imzalandı. Öğrencilerin tatbikatlar, saha uygulamaları ve gönüllülük etkinliklerinde resmi olarak faal rol üstlenebilmesini içeren protokol imza töreninde BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ile AFAD yetkilileri de yer aldı. Protokol çerçevesinde Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, AFAD gönüllüsü olarak sınıf ve modül temelli eğitimlere katılabilecek. Öğrencilerin afet farkındalığını artırmak maksadıyla uygulamalı ders içeriklerinin hazırlanması noktasında planlamalar yapılacak. Böylelikle acil durumlarda muhtaçlık duyulan afet gönüllülüğü sistemine nitelikli dayanak sağlanırken afet idaresi süreçleri de bilimsel temellere dayalı olarak geliştirilecek.

Ayrıca Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları; AFAD çalışanına yönelik fizikî uygunluk, performans artırma, yaralanma tedbire ve gerilim idaresi üzere alanlarda eğitimler düzenleyecek. İlerleyen süreçte pilot bölge olarak Bartın’da afetlere hazırlık, fizikî yeterlilik ve gönüllülük temelli uygulamaları kapsayan yeni bir proje de planlanıyor. İki kurumun bilgi, tecrübe ve insan kaynağını bir ortaya getiren bu projenin, lokal ölçekte uygulanmasının akabinde ulusal ve memleketler arası seviyede yaygınlaştırılması ve afet idaresi alanında örnek bir model oluşturması hedefleniyor.

Rektör Akkaya’dan AFAD Müdürü Yenitürk’e teşekkür

Kurumlar arası iş birliğiyle toplumda afet şuuru oluşturulmasının kıymetini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak afet farkındalığının artırılması doğrultusunda kamu kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmayı hayli kıymetli buluyorum. Bu çerçevede Bartın AFAD ile imzaladığımız protokolle öğrencilerimizin afet müdahale süreçlerinde aktif ve verimli bir halde rol almasını sağlayacağız Bu niyetlerle toplumsal sorumluluk şuuruyla vilayetimize ve ülkemize kıymet katacak çalışmalardaki iş birlikleri hasebiyle Bartın Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürümüz Sayın Alparslan Yenitürk’e teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin