blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ, Erasmus’da hibe tutarını arttırdı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) milletlerarasılaşma stratejileri kapsamında Erasmus Yükseköğretim Hareketlilik Programı ile küresel iş birliği ağını genişletmeye ve hibe fiyatlarını artırmaya devam ediyor.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen yükseköğretim kurumlarında ikili iş birlikleriyle öğrenci ve işçi hareketliliği imkânı sunan Erasmus Yükseköğretim Hareketlilik Projelerinin hibe fiyatları açıklandı. Bu kapsamda milletlerarasılaşma amaçları doğrultusunda her yıl proje bütçelerini artıran Bartın Üniversitesi (BARÜ) bu sene de hibe fiyatlarını artırırken memleketler arası hareketlilikler ve iş birlikleri noktasında da kıymetli bir muvaffakiyet kaydetti.
BARÜ, Türkiye Ulusal Ajansının açıkladığı proje hibe meblağlarına nazaran Erasmus KA171 HED Projesi (AB Dışı Ortak Ülkeler) ile Erasmus KA131 HED Projesi (AB Program Ülkeleri) kapsamında toplam dayanak ölçüsünü 272 bin 580 Euro’ya çıkardı. Erasmus KA171 programında birinci olarak 2022 yılında 6 ülkeyle iş birliğine giden BARÜ, 2025 yılında 14 farklı ülkeden yükseköğretim kurumlarıyla mutabakata giderek finansal takviyesini 93 bin 880 Euro’ya çıkardı. BARÜ’nün yaptığı ikili muahedelerde bu sene projeye birinci defa dâhil olan ülkeler ortasında Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya ve Özbekistan yer alıyor.

Erasmus KA131 programı çerçevesinde de hibe fiyatlarını artıran BARÜ, 178 bin 700 Euro hibe dayanağı almaya hak kazanırken global eğitim ağını da genişletiyor. Bu doğrultuda Erasmus program ülkeleriyle olan ikili mutabakatlarını 21 ülkeden 108 üniversite, 501 kısım muahedesi ile artıran BARÜ, öğrencilerine milletlerarası eğitim, staj ve kültürlerarası etkileşim imkânı sunuyor.
Küresel seviyede eğitim iş birlikleriyle öğrenci ve işçi hareketliliğine ehemmiyet verdiklerini belirten BARÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "İkili iş birliği içerisinde bulunduğumuz ülke ve yükseköğretim kurumu sayısını artırarak öğrenci, akademik ve idari işçi hareketliliği kapsamını genişletmeyi hedefliyoruz. Bu fikirlerle uluslararası projelerdeki iş birliği stratejileri dolayısıyla Türkiye Ulusal Ajansı Liderimiz Sayın İlker Astarcı’ya, bu süreçteki çalışmalarından ötürü tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eşini öldürüp kaçmıştı, ormanlık alanda parçalanmış cesedi bulundu

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 2 ay evvel eşini evvel bıçakla yaralayan akabinde tüfekle vurarak öldürdükten sonra ormanlık alana kaçan şahsın ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış cesedi bulundu.
Edinilen bilgiye nazaran, Vakfıkebir ilçesine bağlı Karatepe Mahallesi’nde 9 Ağustos 2025 günü meydana gelen olayda Mustafa Sağlam (38), eşi Tuğba Sağlam’ı banyoda bıçakladı. Eşini bıçakladıktan sonra yanında bulunan otomatik av tüfeğiyle ateş açan Mustafa Sağlam, eşini yaraladıktan sonra elindeki otomatik av tüfeği ile ormanlık alana kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından yapılan incelemede Tuğba Sağlam’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Mustafa Sağlam’ın olay sonrası yakalanması için jandarma grupları geniş çaplı operasyon başlatılırken, operasyona çok sayıda JASAT ve Jandarma Özel Harekat Timleri de katıldı. 2 aydır süren çalışmalara karşın Sağlam’a ulaşılamazken, son olarak Karatepe mahallesinde ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış bir erkek cesedi bulundu. Ceset otopsi için Trabzon İsimli Tıp Kurumuna gönderilirken, yapılan otopside cesedin Mustafa Sağlam’a ilişkin olduğu belirlendi. Sağlam’ın intihar ettikten sonra cesedinin bölgedeki yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış olabileceği kuşkusu üzerinde duruluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin