Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’daki feci yangının tanıkları yaşanan dehşeti anlattı

Bartın’da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı yangında şok detaylar ortaya çıkarken, olayın tanıkları ise yaşanan dehşeti anlattı.
Bartın’ın Kayadibikavlak Köyü Örencik Mahallesi’nde bulunan tek katlı bir evde saat 20.30 sıralarında kesin sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bitişiğindeki eve de sıçrayan yangında Tevfik Çetinbağ hayatını kaybederken, eşi Seher Çetinbağ, ile kardeşi Selim Çetinbağ ağır şekilde yaralandı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmalarının ardından yangın söndürülürken, iki ev de kullanılamaz hale geldi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, durumlarının ağır olduğu belirtildi.
Boş tüpü itfaiye evden uzaklaştırdı
Yangın esnasında Bartın Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından nöbetçi savcı ve olay yeri inceleme ekipleri, evin içerisinde, çevresinde detaylı inceleme yaptı. Evin kapısının önündeki boş tüp ise, ekiplerin incelemesinin ardından bir itfaiye eri tarafından kapının önünden alınarak, yola çıkartıldı
Faciada şok detaylar
Facianın ardından olayla ilgili sır perdesi de aralanmaya başladı. Yanarak ölen Tevfik Çetinbağ’ın yatalak hasta olduğu ve yangından kaçamadığı öğrenildi. Patlama esnasında kocasıyla birlikte evde bulunan Seher Çetinbağ’ın patlamanın hemen ardından yardım istemek için dışarı çıktığı ve kocasının kardeşi olan Selim Çetinbağ ile birlikte yatalak eşini kurtarmak için alevlerin arasına girdiği belirtildi.
Alevlerin arasında kalan Seher Çetinbağ ve kaynı Selim Çetinbağ, Tevfik Çetinbağ’ı kurtarmayı başaramazken, kendileri de ağır bir şekilde yaralandı.
"Gaz sızıntısı" iddiası
Yapılan ilk incelemelerde, Seher Çetinbağ’ın olaydan birkaç saat önce tüp değişimi yaptığı belirlendi. Dolu tüpü kendisini ocağa monte ettiği ileri sürülen Seher Çetinbağ’ın, yemek yapmak için tüpü açtıktan bir süre sonra tüpten sızan gazın alev aldığı ve patlamanın meydana geldiği tahmin ediliyor. Yangının kesin sebebinin ise itfaiye ve olay yeri inceleme ekiplerinin hazırladığı raporların tamamlanmasının ardından ortaya çıkacağı kaydedildi.
Patlama sesine irkildiler
Alevlerin kül ettiği evlerin yaklaşık 5 metre uzağındaki evde oturan Belma Çetinbağ ve yengesi Fatma Çetinbağ, o anlarda yaşanan dehşeti anlattı. Yangında amcasını kaybeden ve babası yaralanan Belma Çetinbağ, yemek yerken patlama sesi ile irkildiklerini kaydetti. Patlama sesinin ardından dışarı çıktıklarında ise amcasının kaldığı evin alevlerin arasında kaldığını gördüğünü kaydeden Belma Çetinbağ, “Akşam yemeği yiyorduk. Ben yan evdeki üst kattaydım. Bir yerde bir patlama gibi bir ses oldu. Ben yengeme, soba gibi bir şey patladı dedim. Yengem dışarı çıktı. Ev yanıyor diye bağırmaya başladı. Dışarı çıktım ben de, baktım ahşap ev birden alev almış” dedi.
Kurtarmak isterken alevlerin arasında kaldılar
Babası ve yengesinin yatalak amcasını kurtarmak için alevlerin sardığı eve girince yaralandığını söyleyen Belma Çetinbağ, “Babamla yengem de, sakat amcamı kurtarmak için eve girmişler ama kurtaramamışlar. Zaten ev bir anda alev aldı. Evde 2 kişi vardı, amcamla yengem vardı. Tüp patlayınca yengem, dışarı çıkıp bizimkileri mi çağırdı, ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Babamla, yengem tekrar amcamı kurtarmak için girmişler içeri. Sonuç olarak ikisi de yandı. Onlar da şu an hastanede. Amcam tamamen yandı. Yengem de yanmış olarak içeriden çıktı. Ambulans hastaneye götürdü. Amcam sakattı, sol tarafı hiç tutmuyordu, yatalaktı, yatağa bağlıydı” diye konuştu.
“Yengem büyük ihtimal tüpü tam takamadı”
Patlamanın ve yangının tüp değişiminden sonra olduğunu kaydeden Belma Çetinbağ, “Yengemin bu akşam tüpü değiştirdiği söylenmişti. Büyük ihtimal tüpü tak takamadı, çakmağı çakınca öyle patlama oldu. Zaten yengem tüpü yeni değiştirmiş. Büyük ihtimal tüpten oldu. Tüpü tam takamadı herhalde” diye konuştu.
‘Emmi yanıyor’ diye bağırma sesi duydum”
Emmi yanıyor diye bağırma sesi üzerine alevlerin arasında kalan amcası Tevfik Çetinbağ’ı kurtarmaya çalıştığını anlatan Fatma Çetinbağ ise, “Akşam yemeğini yiyorduk, o anda aniden bir dinamit patlaması gibi bir patlama oldu. Ben merdivenden aşağıya inerken baktım emminin evi alev almış. ‘Emmi yanıyor’ diye bağırma duydum. Kurtarmaya çalıştım, camı falan açtım ama kurtaramadık. Bir şey yapamadık, çok üzgünüm. Yemek yaparken mi olmuş bilmiyoruz. Tüp mü patladı bilmiyoruz. Ama akşamüstü, boş tüpü kapının ağzına koydu. Galiba tüpten oldu” diye konuştu.
Olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasından sonra ise Tevfik Çetinbağ’ın yanan bedeni, ceset torbasına konularak, evden çıkartıldı. Çetinbağ’ın cesedi, evin önüne getirilen tabutun içerisine yerleştirildi. Tabuta konulan Tevfik Çetinbağ’ın cesedi jandarma, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından cenaze aracına taşındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonuspor, Beykoz Anadoluspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta play-off müsabakasında Beykoz Anadoluspor ile uğraş edecek olan GMG Kastamonuspor, hazırlıklarını sürdürüyor.
TFF 2. Lig Beyaz Kümesi üçüncü olarak bitirerek play-off’larda Beykoz Anadoluspor’un rakibi olan GMG Kastamonuspor, hazırlıklarını İsmail Dikmenli Tesisleri’nde taktik yüklü sürdürüyor. Beykoz Anadoluspor karşılaşması 8 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da Gazi Stadyumu’nda oynanacak.

Kastamonuspor, rakibine son maçlarda üstünlük kuruyor
Kastamonuspor, Beykoz Anadolu A.Ş. ile 2016 yılından itibaren 10 kere uğraş etti. Bu maçlarda 7 sefer Kastamonuspor galip gelirken, 3 kere de Beykoz Anadoluspor üstünlük sağladı. Kastamonuspor, son müsabakada ise Beykoz Anadolu’yu deplasmanda 2-1 mağlup etti.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, kırmızı-siyahlı ekibe moral vermek maksadıyla idman sonrasında ziyarette bulundu. Ziyarette teknik heyet ve futbolcularla bir ortaya gelen Ekmekci, Kastamonuspor’un her vakit yanında olduklarını belirterek, tüm Kastamonuluları play-off sürecinde gruba takviye olmaya davet etti. Ekmekci, "Kastamonuspor’umuzun yanındayız her vakit. Bugün de egzersizlerinde kendilerini ziyarete geldik. Ben de tüm Kastamonu’yu 12. adam olarak kadromuzu dayanağa, Gazi Stadyumu’na saat 16.00’da davet ediyorum. Görüşmek, buluşmak dileğiyle teşekkür ediyorum" dedi.
Kastamonuspor Teknik Yöneticisi Ergin Keleş ise ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, oyuncuların hepsinin kıymetli olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Keleş, play-off müsabakalarında ellerinden geleni yaparak bir üst lige çıkacaklarına inandıklarını kaydetti.
Ziyarette teknik heyet ve futbolculara baklava ikram edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.