Bartın'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ocak, 2015 09:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

BARTIN Sarıkamış Şehitleri 100. yılında Bartın’da düzenlenen anma yürüyüşü etkinliği ile anıldı.
Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe anma etkinliğine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcıları Osman Altın ve Ünal Coşkun, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Ösemiş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.
Şiirlerin okunmasının ardından Vali Seyfettin Azizoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün bu saatte, Kars Sarıkamış’ta en az otuz bin vatan evladı, Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar, Sarıkamış’ın 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağları’nın zirvesine doğru tırmanıyorlar. Bizde bugün onlarla beraber Bartın’da bir yürüyüş yapacağız. Bundan tam 100 sene önce Sarıkamış’ta, büyük bir mücadele ile kara, soğuğa, tipiye, borana, yoksulluğa her şeye göğüs gererek vatan ve milleti için mücadele eden kahraman üçüncü ordunun askerlerinin şehadet şerbetini içtiği o dağlara bugün otuz bin kişi yürüyor. Bizlerde bugün burada yürüyeceğiz. Bu meydanı dolduran siz Bartınlılara en derin şükranlarımı, saygılarımı hürmetlerimi ifade etmek istiyorum” dedi. Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğin ardından Vali Seyfettin Azizoğlu ve beraberindekiler alandan Türbe mevkisinde bulunan Bartın Şehitliğine yürüdü. Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duadan sonra etkinlik sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin