Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2014 08:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da Otopsi Yapılacak

BARTIN Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğinde uygulamaya konulan yeni protokolle, otopsi amacıyla il dışına gönderilen cenazeler için adli tıp uzmanları Bartın'da hizmet vermeye başlayacak. Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilimizde yaşanan adli olaylar sonucu hayatını kaybeden ve ölümü şüpheli bulunan vatandaşlarımız için, ilimiz Cumhuriyet Savcılığının kararı ile açık otopsi yapılması istenildiğinde, Zonguldak ve Ankara iline gönderilmekte, birkaç gün süren bu süreçte cenaze sahipleri il dışında mağduriyet yaşamaktaydı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliği ile uygulamaya konulan bu protokolle hastanemiz morgu yenilenerek, açık otopsi yapılacak şekilde düzenlendi ve Zonguldak ili Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp uzmanları ile gerekli görüşmeler yapıldı. Buna göre adli olaylar da Cumhuriyet Savcılığımız tarafından açık otopsi yapılması uygun görülen cenazelerimiz artık il dışına gönderilmeyecektir. İlgili uzmanlar ilimize gelerek bu hizmeti vereceklerdir" denildi. Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Seyfullah Öselmiş ve Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz düzenlenen alanlarda iş akışını yerinde görmek amacıyla incelemelerde bulundular.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
30 Ocak, 2026 14:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

YÜZYILIN PROJESİNDE HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülen “Ev Sahibi Türkiye – Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Karabük’te inşa edilecek 1.600 sosyal konutun hak sahipleri, düzenlenen kura çekimiyle belirlendi.

Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekim törenine; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Karabük Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda hak sahibi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, TOKİ tarafından kura sürecine ilişkin bilgi verildi. Karabük 1. Noterliği denetiminde, otomatik kura çekimi sistemiyle gerçekleştirilen çekiliş sonuçlarının noter onayının ardından TOKİ Başkanlığı’nın resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerinden sorgulanabileceği belirtildi. Proje kapsamında konutların yüzde 5’i şehit aileleri ve gazilere, yüzde 5’i engellilere, yüzde 20’si emeklilere, yüzde 20’si gençlere, yüzde 10’u ise 3 çocuk ve üzeri ailelere ayrıldı. Hak sahibi olamayan vatandaşların ise diğer TOKİ projelerinde yeniden kuraya dahil edileceği ifade edildi.

Karabük Merkez’de yapılacak 1.000 konut için 10 bin 481 başvuru yapılırken, Eflani’de 50 konut için 536, Eskipazar’da 150 konut için 1.050, Ovacık’ta 50 konut için 62, Safranbolu’da 150 konut için 3.881 ve Yenice’de 200 konut için 2.119 başvuru gerçekleştirildi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu, ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AK Parti Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ile Cem Şahin birer konuşma yaparak, TOKİ’nin Karabük’teki çalışmalarına değindi ve konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

VALİ ÇAĞATAY: “ANAHTARLARI SEVİNÇLE TESLİM EDECEĞİZ”

Karabük Valisi Oktay Çağatay, konuşmasında Karabük’te göreve başlayalı 10 gün olduğunu hatırlatarak, “Şehri tanıyorum. TOKİ’mizin Karabük’te daha önce de güzel hizmetleri olmuş. Konutlar tamamlandığında anahtarları sevinçle vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu hizmet için Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN YARDIMCISI BULUT: “KARABÜK İLHAM KAYNAĞI”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut ise yaptığı konuşmada, TOKİ'nin ülke genelinde yaptığı çalışmaları anlatarak, Karabük'ün Çevre Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'de farklı bir geçmişi olduğunu söyledi ve yapılan tüm çalışmalarda Karabük'ün ilham olduğunu söyledi.

Karabük'te 1600 konutun kurasının çekileceğini ifade eden Bulut, "Bu sayı neye göre belirleniyor bu sayı ülkedeki 85 milyon nüfusun oranına göre belirleniyor. sayının 1600 olmasından da anlaşılacağı üzere aslında bu sayı nüfusa göre biraz daha azdı, bu 1600'e tamamlandı. Sayısı bu noktaya yükseltmeyi de vekillerimiz, Belediye Başkanımız, bir önceki valimiz dolayısıyla İl Başkanımızdan Milletvekillerimize kadar Valimize kadar Karabük için daha fazla neler yapabiliriz diyen Vekillerimize de, Belediye Başkanımıza da, Valimize de teşekkür ediyorum. Kurada çıkacak olanlara şimdiden hayırlı olmasını, evlerinde huzurlu oturmalarını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Karabük merkezde yapılacak olan  1000 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin