Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2015 07:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da Kalkınma Sempozyumu Başladı

BARTIN Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 1. Bartın Kalkınma Sempozyumu başladı.
Bartın Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 1. Bartın Kalkınma Sempozyumu Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen bilim insanları ve Bartın’daki sektör temsilcilerinin katılımıyla başladı. Bartın Valiliği, Bartın Üniversitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Maltepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen 1. Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu sanayi ve lojistik sektörlerine ilişkin bildirilerin sunumu ile başladı. Akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla şehrin gelişmesine katkı sağladığını belirterek, üniversitenin göğsümüzü kabartacak işler yaptığını söyledi.
“BARTIN’IN KALKINMASI İÇİN KOŞAR ADIM ÇALIŞACAĞIZ”
Azizoğlu, kalkınma sempozyumunun Bartın’ın kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ve süreci hızlandıracağını kaydederek, “Bu dava memleket ve millet davasıdır. Eğer biz ülkemizin ve milletimizin kalkınmasını kendimize dert edinmişsek çalışırız, çabalarız ve çözüm de üretiriz. Görüyorum ki Bartın’ın kalkınmasını dert edinmiş olan çok büyük bir kitle var. Bu kitle durmadan çalışarak Bartın’ın kalkınması için büyük bir çaba gösteriyor. Biz ayrıca Bartın’ın kalkınması için farklı illerden buraya gelen akademisyenlere de teşekkür ediyoruz. Onların tespitleri ve sonuç olarak bize gösterdikleri konularda hareket edeceğiz. Bu çerçevede yapacağımız planlamayla Bartın’ın kalkınması için koşar adım çalışacağız” dedi.
“SORUNLARA UZUN VADELİ ÇÖZÜMLER ÜRETİLECEK
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise, gerçekleştirilen sempozyumla sorunlara kalıcı çözümler üretileceğini ifade ederek, “Böyle bir toplantının üniversitemizin bünyesinde düzenlenmiş olmasının bilimsel ve sosyal olarak çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir şehirde üniversite olmasının farkı işte burada ortaya çıkıyor. Üniversite hangi toplumun hangi meselelerini ele alırsa alsın, konulara günlük yaklaşımların ötesinde bilimsel çözüm üreten yüksek bilgi kurumlarıdır. Bu konuların sonucunda ortaya çıkarılacak bilimsel çalışmalar sorunlara uzun vadeli çözümler üretecek” diye konuştu.
“SEMPOZYUM BİZE YOL GÖSTERECEK”
Bartın için yapılacak çalışmalarda gerçekleştirilen sempozyumun yol gösterici olacağını ifade eden Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel, “Biz BAKKA olarak sadece proje desteği sağlamak değil, bölgesinin önceliklerini tespit eden, karşılayan ve gerekli planlamaları yapan bir oluşumuz. Bu zamana kadar 200’ü aşkın proje ve 45 milyonu aşkın bir kaynak kullanımı sağladık. Bu süreçte binlerce kişinin eğitilmesi sağlanmış, küçük ortaklı işletmelerime desteklerimizle de bin 250 kişiye istihdam yaratılmıştır. Bugün burada tartışılacak konular bizim de gerekli planlamaları yaparken kullanacağımız verileri içermektedir. Bu nedenle bu sempozyum bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Halil Çelen, Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedeflerinin milli gelirden olabildiğince pay olmak olduğunu söyledi. Çelen, “Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedefimiz insanlarımız ve üyelerimizin mutluluğudur. Biz, Bartın’ın güzel bir şehir olması ve çocuklarımızın yarınlara güzel bekletilenlerle bakması için gayret sarfediyoruz. Bu noktada Bartınlı vatandaşlarımızın milli gelirden daha fazla pay alması ve devletimizin hedefleri olan kişi başına düşen milli gelirimizin 25 bin dolarla çıkmasını istiyoruz” dedi.
1. Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ise, gerçekleştirilecek çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Bartın ilinin gelişmesi ve kalkınması için neler yapılabilir, burada konuşulacak. Bartın ilinin mevcut durumu üzerinden tespitler yaparak tarım, sanayi, lojistik ve turizm konuları görüşülecektir. Sektörel büyüme ve gelişme imkânları ortaya konulacak, stratejik planlara yön verecek tespitler yapılacak ve bu konular geniş kapsamlı olarak tartışılacaktır” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Maltepe Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Sempozyumun ilk gününde sanayi ve lojistik başlıkları altında oturumlar gerçekleştirilirken, ikinci gününde tarım ve turizm sektörüne yönelik tespitler ve öneriler tartışılacak. Etkinliğin son gününde Bartın Halk Eğitim Merkezi’nde bir panel gerçekleştirilecek.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da 65 günlük bebeğin hastanede şüpheli ölümü

Bartın’da 65 günlük bebek, baygın olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Savcılığın kuşkulu vefat olarak değerlendirdiği olayda tabirine başvurulan aile bebeğin teneffüs rahatsızlığı bulunduğunu söz etti.

Bartın Kemerköprü Mahallesi’nde yaşayan maden emekçisi Hüseyin Y. ile K.Y., çiftinin 65 günlük Hüseyin Asaf bebek, tıkanarak soluk alamaması sonucu, çağrılan 112 ambulansı ile baygın bir halde Bartın Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere karşın Asaf bebek, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Soluk borusunu mama yada diğer cisim kaçarak teneffüs yapamadığı düşünülen Asaf bebeğin mevti isimli olay olarak değerlendirildi. Bartın Cumhuriyet Savcılığı tarafından kuşkulu bulunan Asaf bebeğin vefatı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Takımları tarafından ailenin yaşadığı meskende inceleme yapılırken, anne K.Y. ve baba Hüseyin Y.’nin de tabirine başvuruldu.

Anne K.Y., bebeğinin rahatsızlığı bulunduğunu olay günü de apansız kötüleştiğini belirterek, süt yada mama nedeniyle tıkanma ihtimalinin olmadığı kaydetti. Maden emekçisi olarak Amasra’da çalıştığını belirten baba Hüseyin Y.’de olay günü kendisinin konutta olmadığını, eğitim nedeniyle Zonguldak’ta bulunduğunu vurguladı. Acı olayı sonradan haber aldığını belirten Hüseyin Y., “Eşim gebe olduğu devirde de bebeğimizin ıstırapları vardı. Doğduktan sonra da daima denetim altındaydı. Bartın’da Zonguldak’taki hastanelerde tedavi gördü. Burnunda et olduğunu, teneffüs yolunun çok dar olduğunu söylediler. Çok küçük olduğu için ameliyat edemeyeceğini söyledi, tabipler. Yatarken daima tıkanıyordu, vakit zaman yan yatırıyorduk. O vakit biraz rahatlıyordu. Olaydan bir gün evvelki gece de bebeğimiz tıkandı, hastaneye getirdik. Müdahale ettiler, biraz rahatladı. Sonra da taburcu edildik. Bir ilaç, reçete vermediler. Sabah tekrar rahatsızlanmış, ben meskende yoktum. Vilayet dışındaydım. Sonradan haberim oldu” dedi.

Bebeğin kesin vefat nedeninin belirlenmesi emeliyle bebeğe otopsi yapma kararı aldı. Sıhhat vazifelilerinin ihmali olup olmadığı tarafında de araştırmanın yapıldığı öğrenilirken, otopsinin tamamlanarak kesin vefat sebebinin belirlenmesi ile soruşturmanın da seyrinin şekillenmesi bekleniyor

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.