Karabük Postası tarafından
19 Haziran, 2015 09:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bartın’da İşyerlerini Su Bastı, Alt ve Üst Yapı Hasar Gördü

BARTIN ’da 1,5 saat etkili olan aşırı sağanak yağış nedeniyle beldelerde su taşkınları meydana geldi. Alt ve üst yapıyı alt üst eden selde, çok sayıda işyerini de su bastı. Bartın’ın Kumluca ve Kozcağız beldelerinde etkili olan aşırı yağış hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selde çok sayıda işyerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı. Akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Kumluca Beldesinde Kumluca çayının taşması sonucu şehir merkezi sular altında kaldı. Yaşanan selde bazı işyerlerini su basarken, beldenin alt ve üst yapısında maddi hasarlar meydana geldi. Yaşanan sel hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, “Yarım saat içerisinde su seviyesi yükseldi. Yan dereler de çalışma yapılması gerekiyordu. Zaman zaman taşkınlar yaşanıyordu. Bu akşamda yaşanması alt yapıya zarar verdi. Bütün mahallelerdeki alt yapıyı, kanalizasyonu, döktüğümüz alt ve üst yapı malzemelerini alt üst etti. Şu anda hasar tespiti yapamıyoruz. Sabah olduğunda burada hasar tespiti yapacağız. Yine beldemizin çıkış noktası olan Kavaklı kaldırım mevkiinden yeni kışla köyüne kadar olan bölgede şu an yolumuz kapalıdır. Devlet Su İşleri ve karayolları ekiplerinin gelmesiyle sabah yolumuz açılmış olacak” dedi. Başkan Can çok sayıda işyerini de su bastığını ifade ederek, temizlik çalışmalarına da başladıklarını kaydetti. KOZCAĞIZ’DA KÖPRÜLERİ SU BASTI Kozcağız’da ise, Boğazköy mevkiinde bulunan köprü de sular altında kaldı. Kumluca çayının yükselmesiyle yaşanan su taşkının ardından Jandarma ekipleri tarafından bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Uzun süre araç trafiğine kapatılan yolda, suların çekilmesinin ardından ulaşım kontrollü şekilde sağlandı. Yine Kozcağız beldesi ile Hasankadı beldesi arasındaki yolda, zaman zaman suların yükselmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kışla köyünde de suların yükselmesi vatandaşların korkulu anlar yaşamasına neden oldu.Kışla köyü sakinlerinden bir vatandaş, “Akşam işten geldim. Kardeşim aradı. Çabuk gel ev gidiyor dedi. Aşağı indiğimde kapı falan sulara kapılıp gitmiş. Köpeğimiz vardı. onu kurtardık. Allah'tan kısa sürdü. 10 dakika daha sürse evi alıp gidecekti" dedi. Başka bir vatandaş ise, “Bu bölgede 3 ev var. Biraz daha yağmış olsa durum çok daha farklı olacaktı. Bu derelerin ıslah edilmesi lazım. derelerin kıyılarına da beton tahkimat gerekiyor. Ucuz kurtulduk” diye konuştu. Beldelerde yaşanan su taşkınlarının ardından Bartın Valiliği tarafından kriz masası kuruldu. Belediye hoparlörlerinden yapılan uyarılarda da vatandaşların il merkezinde yaşanacak olası sellere karşı hazırlıklı olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Özel, Zonguldak mitinginde konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak’ta düzenlenen mitinge katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde konuştu. Mahallî seçimlerden sonra birinci defa Zonguldak’ta halkın karşısına geldiğini söz eden Özgür Özel, "O gün meydanlarda kelam alıp kelam vermiştik. 2019’da sizlere seslendim. ‘Bu sefer sizi duyduk. Siz de bizi duyun. Kelam veriyorum. Emeğin başşehri CHP’ye yakışır’ demiştim. Siz kelam verdiniz belediye liderimiz Tahsin Erdem’i rekor oyla seçtiniz" diye konuştu.
Zonguldak’ta halk ekmek aracılığıyla ayda 75 bin ekmek üretildiğini belirten Özel, kent lokantası, anne kafe, iki başka okuma salonunun hizmete girmesinin yanı sıra halk plajlarının halkın hizmetine sunulduğunu, kültür merkezinde 640 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 15 gün sonra da halk otobüslerinin devreye gireceğini söyledi. Özel, "Ancak bir yandan da Zonguldak’ın uzunluğunu aşmış kederleri, büyük meşakkatleri var. Belediye liderleri uğraşıyor lakin ülkeyi yönetenler bir kente sırtını dönmeye görsünler. Zonguldak evvelce bu ülkede en varlıklı birinci 10 vilayet ortasındaydı. Toplumsal gelişmişlik endeksinde artık gerilemiş 28. sıraya kadar. Bugün Zonguldak’ın nüfusu 1960 nüfusu. Yani neredeyse 25 yılda memleketi 65 yıl geriye götüren bir anlayış var " formunda konuştu.

"Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. şehir"
TÜİK’in Türkiye’de işsizlik oranını yüzde 15-16 olarak açıkladığını Zonguldak’ta ise yüzde 25 olarak açıkladığını söz eden Özel, "Gerçek manada neredeyse Zonguldak’ta her iki gençten bir tanesi ya işsiz ya da hak ettiği üzere bir işte devamlı bir işte çalışamıyor. Kiralık konutların fiyatı daha da beter. 17 kat artmış Zonguldak’ta. Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. kent. Pekala devletin alırken birinci onda aldığı bu kente verirken yaptığı yatırım nedir? 81 vilayet içinde 70. sırada. Devlete verirken birinci ondasınız. Devlet size verirken sondan onuncu sıradasınız" dedi.
İBB iddianamesiyle ilgili Özel, "İddianame bekledik. Dedik ki yargılanmak için değil, yargılamak için iddianameyi bekliyoruz. 3 bin 900 sayfa iddianame yazdılar 10 gün evvelden irtibatına başladılar tuğla üzere iddianame diye çıktı, baktı iddianameye 400 kişi yargılanıyor. Her birinin isminin altına tüm yargılananların ismini yazmış ki sayfa tutsun 500 sayfa. Bir kişi bir savda bulunmuş dört kişi hakkında sona koyup sondadır, ek birdedir, ek üçtedir diyeceğine herkes için onu altına bir daha bir daha yapıştırmış. Özetlese 40 sayfa 50 sayfada anlatacağı konuyu içinde delili olmadığı için 4 bin sayfa diyebilmek için arayan aradığını bulamasın olağan vatandaş bir şey bahtın diye uzatıp durmuşlar. Fakat şunu hepimiz gördük ki yaz boyunca iftira attılar. 8 ay boyunca iftira attılar. Para dediler, para çıkmadı. Rüşvet dediler rüşvet çıkmadı ne imaj ne ispat hiçbir şey çıkmadı" dedi.
İmralı’ya gidilmesi için yapılan oylamayı pahalandıran Özel, "Mecliste bir oylama yapıldı. Türkiye’de bütün dikkatleri oraya topladılar. AK Parti ile birlikte iki parti artık İmralı Adası’na gidecek, Abdullah Öcalan’ı ziyaret edecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu komiteye girerken çok tartışmalar oldu. Ne kelamlar söylediler? Ne dedik? Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim içinde olduğumuz değil, olmadığımız komiteden korkun dedik" dedi.
"Biz DEM Parti ile görüşürken bayramlaştık diye, selamlaştık diye bize terörist diyenler artık bizi bir şeye zorlamaya çalışıyorlar" tabirlerinin kullanan Özel, "Demokrasilerde sıkıntılar demokratikleşerek çözülür. Sorun üstüne kararlılıkla giderek çözülür. Asla ve asla zorlamalarla, tartışmalarla bu halde çözülmez" dedi.
Özel, "Biz sıkıntıyı asla ve asla hiçbir halde engelleyerek, barışın gelmesini engelleyerek Kürt sıkıntısının çözülmesini engelleyerek, terörün bitmesini engelleyerek bir tavır takınacak değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi birinci gün durduğu yerdedir. Doğruların demokrasinin sorunun tahlilinin ardındadır. Kimsenin peşine takılmak kimsenin dediğini yapmak, kimsenin planladığı planın modülü olmak zorunda değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin barışının, kardeşliğinin güvencesidir" dedi.
Önümüzdeki Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin program kurultayının yapılacağını söz eden Özel, 17 yıl sonra parti programının değiştiğini problemlere tahlil tekliflerinin getirildiğini de kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin