Bartın'da Gelişigüzel Atılan Çöpler Çevre Kirliliğine Neden Oluyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Mart, 2016 09:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da Gelişigüzel Atılan Çöpler Çevre Kirliliğine Neden Oluyor

BARTIN ’da duyarsız vatandaşlar tarafından Bartın- Karabük çevre yolu ve Bartın girişlerine dökülen çöpler çevre kirliliğine neden oluyor.
Bartın-Karabük çevre yolu üzerine ve çevre yolunu Bartın-Karabük bağlayan alanlara vatandaşlar tarafından gelişi güzel atılan çöp ve hafriyat çevre kirliliğine neden oluyor. Duruma tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, yetkililerden yardım isteyerek çöplerin kaldırılmasını, ayrıca çöp ve hafriyat gibi atıkların yol kenarına dökülmesinin önüne geçilmesini istediler. Vatandaşlar, “Bu durum kentimize hiç yakışmıyor. Dökülen atıklar, hem çevre kirliliğine neden olurken hem de halk sağlığını tehdit ediyor. Yetkililerin bu duruma bir an önce engel olmasını bekliyoruz” diye konuştular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin