Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Mart, 2015 08:44 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da Cuma Hutbelerinde İşaret Dili Kullanılacak

BARTIN ’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında yapılan protokol kapsamında, Cuma hutbelerinde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili kullanılacak.
Bartın ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle ilgili bilgi veren İl Müftüsü Mahmut Gündüz, uygulamanın önümüzdeki haftadan itibaren Cuma günleri Şadırvan Camii’nde gerçekleştirileceğini söyledi.
Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğümüz arasında yapılan bir protokol çerçevesinde Bartın’da ilk defa olacak güzel bir işe beraberce adım atıyoruz. Bildiğiniz üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız, anayasanın verdiği görev gereği insanımızı dini anlamda bilgilendirmek ve dini hizmet sunmakla yükümlüdür. Tabi bu hizmetleri genel olarak biliyorsunuz. Bu hizmet yıllardır devam eden bir hizmettir. Ancak şu an yeni oluşumlar var. İnsanımızın tamamına hizmet götürmek gibi bir sorumluğumuz var. Bu çerçevede özelikle engelli kardeşlerimize de görev isteniliyor” diye konuştu.
“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI BİR HİZMET YAPMAK İSTİYORUZ”
İl Müftüsü Gündüz, “İşitme engellilere hizmet verebilmek için Cuma günü ilk defa olmak üzere Bartın Şadırvan Camii’nde işitme engelli kardeşlerimize hutbeyi işaret diliyle anlatacak bir hizmete adım atacağız. Dolayısıyla aramızda yaşayan bizim bir parçamız olan işitme engelli kardeşlerimize de bu anlamda hayırlı bir hizmet yapmak istiyoruz. Cuma günü Şadırvan Camii’nde işaret dili kullanan bir arkadaşımız hutbenin yanında ayakta durarak hocanın okuduğu hutbeyi işaret diliyle oraya gelen işitme engelli kardeşlerimize anlatacak. Bu çalışma zaman içerisinde genişleyerek devam edecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin