blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2023 16:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın’da barkod eğitimi

Orman Genel Müdürlüğünce orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla projelendirilen barkod uygulaması Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü pilot bölge seçilmiş ve uygulama tüm ülke genelinde devam ediyor.
Bartın’da gerçekleştirilen eğitimde; BARKOD sistemi ile üretim işlerini gerçekleştirecek İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik olarak düzenlenen eğitime Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar ve İşletme Pazarlama Şube Müdürü katıldı. Eğitimde; orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulaması başlatılan, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlanmasına imkân veren BARKOD uygulaması, pratik olarak yapıldı.
Bartın ve Ulus tüm Şeflikleri tarafından; üretim sahalarında dikili damga ve mesaha işinde Barkod uygulamasının nasıl yapılacağı bilgisinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitim; soruların da yanıtlanması ile oldukça verimli geçti. 2024 yılında tüm üretim sahalarında uygulanacak olan Barkod uygulaması ile; işgücü ve zamandan tasarruf yapılarak, Damga programı çerçevesinde barkodun çakılması, verilerin tablete aktarılması aşamaları uygulamalı şekilde gösterildi.
Uygulamada oluşan sistemsel sorunların merkezden çözümü, uygulamanın sonraki aşamaları ile oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi konusunda istişare yapılarak, 2024 yılı içerisinde Orman İşletme Müdürlüğümüzün genelinde barkod uygulamasına geçileceği bildirildi.

Çubuk Gölü çevresindeki kaçak yapılara yıkım kararı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çubuk Gölü çevresindeki kaçak yapılara yıkım kararı

Bolu’nun tabiat olağanüstüsü yerlerinden olan Çubuk Gölü etrafında bulunan 4 ruhsatsız yapı için yıkım kararı çıkarıldı. Yapı sahiplerine Bolu Vilayet Özel Yönetimi tarafından 30 günlük mühlet verildi.
Bolu’nun tabiat olağanüstüsü yerlerinden olan ve yılın 4 mevsimi binlerce tatilcinin ziyaret ettiği Çubuk Gölü etrafında, yapı denetim gruplarının yaptığı incelemeler sonucunda ruhsatsız yapılaşma tespit edildi. Yapılan değerlendirmeler sonrası, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42. ve 32. unsurları kapsamında 4 yapı hakkında yıkım kararı çıkarıldı.

30 günlük müddet tanındı
Yapı sahiplerine, Bolu Vilayet Özel Yönetimi tarafından, ruhsatsız yapıları yıkmaları için 30 günlük müddet verildi. Bu mühlet zarfında rastgele bir süreç yapılmaması durumunda, yıkım süreçleri Vilayet Özel Yönetimi tarafından gerçekleştirilecek. Yıkım masrafları ise yüzde 20 ziyadesiyle yapı sahiplerinden tahsil edilecek. Ayrıyeten, ilgili şahıslara idari para cezası da uygulandı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.