BARTIN İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nün Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğinde yürüttüğü ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 2052 öğrenci projeye dahil oldu.
Trafik Dedektifleri Projesi ile 3-17 yaş arasında bulunan çocuklara ulaşılarak, çocukların trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanlarının bulunduğu 9 ana konuda bilinçlenmelerini sağlandı.
Konuyla ilgili Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;“Proje kapmasından trafik kazalarının engellenmesine yardımcı olmak, Bunlar dışında proje kapsamında; Trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda toplumda farkındalık oluşturulması yoluyla trafik kurallarına uyumda mevcut algıda değişikliğin sağlanması hedeflenmiştir.
Bartın’da 2014-2015 eğitim öğretim yılında Çaydüzü, TOKİ, Kemal Sabriye Ocakçı, İstiklal, İnönü, Ş.Ü. Aydın Aydoğmuş, Fatih, Atatürk, Şiremirçavuş, Mustafa Aydede, Özelküçükşeyler, Cumhuriyet ve Özel Bahçeşehir Deniz okullarında toplam 1603 öğrencimize ulaşılmış, proje eğitimlerine yaz tatili döneminde de ara verilmeden yaz dönemi Kuran Kurslarına katılacak öğrencilere proje eğitimlerinin verilmesi konusunda Bartın İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde Çatmaca Yunus Emre, Yukarıhalilbey,Toki, Çaydüzü ve Aladağ
Mahallesi cami ve kuran kurslarında bulunan toplam 344 öğrenci ile toplam 1947 öğrencimiz trafik eğitimi almış olup, bu zamana kadar 3999 öğrencimiz proje kapsamında trafik dedektifi olmuştur” ifadelerine yer verildi.


Bartın’da 3 Bin 399 Öğrenci Trafik Dedektifi Oldu
İmam Hatip kız öğrenci okulunda öğrencilere yönelik söyleşi
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleştirildi
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik akademisyenler tarafından TÜBİTAK Bilim söyleşileri gerçekleştirildi.
Okulun konferans salonunda geçekleştirilen ve Doç. Dr. Ferhat Şen tarafından söyleşi programında öğrencilere farklı bakış açıları kazandırıldı.
Düzenlenen etkinlikte, doğayı koru, geleceği kurtar, ormanlar, geri dönüşüm ve atık yönetimi başlıklı konuşmada Doç. Dr. Mustafa Zor tarafından öğrencilere çevre bilinci, sürdürülebilirlik ve doğanın korunması üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Okulda eğitim gören 126 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte, talebeler hem merak ettikleri sorulara cevap buldu hem de doğaya karşı sorumluluklarını bir kez daha fark etme imkanını yakaladılar.


