Bartın Üniversitesi'nden Kan Bağışına Destek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Mart, 2015 08:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın Üniversitesi’nden Kan Bağışına Destek

BARTIN Üniversitesi’nde Kızılay tarafından kurulan stantta, üniversite öğrencileri kan bağışı yaptı.
Türk Kızılay’ı tarafından ‘Bir Ünite Kan, Üç Can’ ve ‘Genç Nesil Kan Veriyor’ kampanyası kapsamında, Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü’nde stant açarak kan topladı. Yoğun ilginin gösterildiği kan bağışında öğrenciler temel bir muayeneden geçtikten sonra kan verdiler.
Bir konuşma yapan stant sorumlusu Dr. Lokman Taşdemir, ülkenin kan ihtiyacını karşılamak için üniversitelerin büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Taşdemir, kan vermenin toplumsal açıdan çok önemli olduğunu belirterek, “Her yıl ülkemizde binlerce kişi hastalıklara ve kazalara bağlı olarak kan kaybından hayatını kaybetmektedir. Bu açığı kapatmak ve ölümlerin önüne geçmek için Bartın Üniversitesi’ne kan bağışı standı kurduk. Böylece üniversite öğrencilerimiz bir ünite kan vererek, üç kişinin hayatını kurtarmış oluyor. Zaten, Kızılay olarak da bir ünite kan, üç can ve genç nesil kan veriyor kampanyalarımız var. Bartın Üniversitesi öğrencilerimiz duyarlıklarını göstererek, bize destek oluyorlar” şeklinde konuştu.
Taşdemir, kan vermenin sağlık açısından faydaları olduğunu da sözlerine eklerken, Ağdacı Kampüsü’ndeki kan bağışının 4 gün boyunca devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Mart, 2026 13:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’a Ormancık Haftası ziyareti

21 Mart Dünya Ormancılık Günü” ve 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Ormancılık Haftası” kapsamında Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, Orman İşletme Müdürü Bozkurt, il genelinde hafta boyunca yapılacak etkinlikler ve çalışmalar hakkında Vali Oktay Çağatay’a bilgiler verdi.

Karabük’ün %74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu vurgulayan Vali Oktay Çağatay, bu büyük doğal zenginliğin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını afetinde ormanlarımızın zarar gördüğünü hatırlatan Vali Çağatay, benzer acıların tekrar yaşanmaması adına tüm vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ormanların sadece bugün için değil, yarınlarımız için de vazgeçilmez bir değer olduğunu dile getiren Vali Çağatay, bu bilinçle hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin