Bartın Türkiye Birinciliğini Kaptırmadı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ocak, 2015 08:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın Türkiye Birinciliğini Kaptırmadı

BARTIN Türkiye genelinde kanser erken teşhis ve taramada Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü çıtayı yükseltti.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 2014 yılı kanser tarama rakamlarına göre, kanser taramasında Bartın Türkiye birincisi oldu. Rahimağzı kanseri taramasında hedef nüfusa göre, tarama oranlarında, Bartın ili birinci, Tunceli ili ikinci, Bingöl ili ise, üçüncü oldu.
Meme kanseri taramasında hedef nüfusa göre, tarama oranlarında Bartın ili birinci, Tunceli ili ikinci, Hakkari ili ise, üçüncü oldu.
Kalınbağırsak kanseri taramasında hedef nüfusa göre, tarama oranlarında Bartın ili birinci, Tunceli ili ikinci, Iğdır ili üçüncü oldu.
Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “KETEM’ler toplumun kanser ve kanserde erken teşhis ile taramanın önemi hakkındaki farkındalığını eğitim yoluyla artırmak, erken yakalanabilir kanserlerde erken teşhis ve toplum tabanlı tarama faaliyetlerini yürütmek, bulunduğu ilde kanser kontrolünde etkin rol almak, tüm bu faaliyetler sonucunda da önlenebilir ve erken yakalanabilir kanserlerin morbidite ve mortalitesini azaltmak amacıyla kurulmuştur. KETEM’lerin en önemli amaçları toplumda kanser konusunda farkındalık oluşturmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirerek kanserden korunmayı ve taramaları gerçekleştirmektir. KETEM’ler erken teşhis prensibiyle yola çıkılarak meme, rahim ağzı ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama programları yürütmektedir.
Ülkemizde KETEM’ler de tarama kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamı ücretsizdir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin