blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ocak, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın Limanı’ndan bir yılda 213 milyon dolar ihracat, 212 milyon dolar ithalat yapıldı

Bartın Gümrük Müdürü Abdulkadir Yelkenoğlu, 2025’te Bartın Limanı’ndan 313 milyon dolarlık ihracat, 212 milyon dolarlık ithalat yapıldığını söyledi.
Gümrük Müdürü Abdulkadir Yelkenoğlu, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Bartın’dan gerçekleşen dış ticaret ile ilgili 2025 yılı verilerini paylaştı. Yelkenoğlu, Bartın Limanında 2025 yılında 360 giden gemi ile 313 milyon 191 bin 481 dolar ihracat, 360 gelen gemi ile 212 milyon 263 bin 900 dolar ithalat gerçekleştirildiğini kaydetti. Abdulkadir Yelkenoğlu, ayrıca geçen yıl Amasra Yolcu Limanında 31 gelen ve 31 giden gemideki toplam 28 bin 559 yolcunun gümrük işlemi yapıldığını da kaydetti.
Dünya Gümrük Gününü de kutlayan Yelkenoğlu, "2026 yılı Dünya Gümrük Günü için "Gümrük, Teyakkuz ve Kararlılıkla Toplumu Korur" teması belirlenmiştir. Uluslararası arz zincirinde önemli rol oynayarak sınırlarda görev yapan gümrüklerin bu stratejik görevi ile çevresel, ekonomik, toplumsal sağlığı tehdit gibi zorlukların üstesinden gelinmesi ve arz zincirinde yer alan tüm aktörleri birleştiren, ekonomik refahın arttırılmasına katkı sağlayarak uyuşturucu, silah ve diğer kaçakçılık suçlarıyla mücadele ederek sınırları daha güvenli bir hale getirmek temel hedefleri arasındadır. Müdürlüğümüzde 14 personelimiz ile birlikte görev yaptığımız iç ve dış paydaşlarımızla, Bakanlığımızın yeni stratejik vizyonu olan "Türkiye’yi Dünyada Hızlı ve Kolay Ticarette Güven Kapısı" haline getirmek üzere yasal ticareti mümkün olduğunca kolaylaştırmak, yasa dışı ticareti en modern cihazlarla engelleyerek, ekonomik kalkınmada güvenli bir iş ortamı oluşturmak amacıyla gelişime açık, insan odaklı, güven esaslı ve çevreye saygılı çalışma yürütülmektedir’’ ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ocak, 2026 00:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yerli üretim elektrikli araca, Bakan Bolat hayran kaldı

Düzce’de yerli imkanlar ile üretilen elektrik araca Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat hayran kaldı. Seri üretimi devam eden ve yollardaki yerini alan Volta V1 model elektrikli aracı Bakan Bolat incelemesinin ardından imzaladı.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce’ye gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat elektrikli bisiklet ve motosiklet alanındaki tecrübesini dört tekerlekli araç segmentine taşıyan Volta Motor tarafından tamamı yerli mühendisler tarafından tasarlanan ve geliştirilen yüzde 100 yerli, dört tekerlekli elektrikli aracı inceledi.
Volta Motor Kurucuları Mustafa İnci ve Fatih Bayraktar, Bakan Bolat’a araç hakkında bilgiler verdi.
Yerli üretim Volta V1 model elektrikli araç hakkında bilgi alan Bakan Bolat, aracı imzaladı.
Düzce Valisi Mehmet Makas, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, AK Parti Düzce il Başkanı Hasan Şengüloğlu’da Bakan Bolat’a eşlik etti.
13.5 kilowata sahip araç 96 volt 100 amperlik bataryası bulunuyor. Yaklaşık 100-130 kilometre menzil imkanı sunabiliyor ve araç maksimum 75 km/saat hıza çıkabiliyor. Ev tipi elektrik ile şarj edildiğinde bataryası 3,5 saat gibi bir sürede dolan Volta V1’i 16 yaşından büyük herkes A ve B sınıfı ehliyetle rahatlıkla kullanılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.