Reklam
Reklam

Baro Başkanı Köklü’den düşündüren açıklama

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Eylül, 2023 15:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Baro Başkanı Avukat Emrah Köklü, Karabük’te en fazla davaların uyuşturucu  davaları olduğunu belirterek ikinci sırada aile geçimsizliği ve boşanma ile ilgili davaların olduğunu söyledi.

Karabük Baro Başkanı Emrah Köklü, Karabük’te üniversite eğitimi ve uyuşturucu kullanımının artması ile ilgili endişelerini dile getirdi:  “Karabük’te 12 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim almak için bulunduğunu biliyorum. Bu öğrencilerin bildiğim kadarıyla hepsi ülkelerine geri dönecek. Ülkelerle öğrencilerin geri dönmesine dayalı bir anlaşma ile eğitim alıyorlar. Burada yetiştirdiğin çocuğun burada değerlendirilmemesi de bana göre düşünülmesi gereken bir konudur. Afrika kıtasında yaşayan çocukların ve ailelerin ne gibi alışkanlıkları veya kültürleri var bilmiyoruz. Uyuşturucu kullanımına bakış açılarını bilmiyoruz. Karabük’te suç oranları da giderek artıyor. Uyuşturucunun ucuza temini, sentetik olarak alımının arttığı görülüyor. Bizim çocukluğumuzda biz uyuşturucuyu cümle içinde bile kullanmazdık. Hiç duymazdık. Bugün uyuşturucu ile ilgili dava sayısının arttığı bir Karabük’ten bahsediyoruz. Bunların kent dışından getirildiği görülüyor. Uyuşturucu davaları dışında aile geçimsizliği ve boşanma ile ilgili davalar ikinci sırada yer alıyor.”

Baro Başkanı Köklü, benimde evlatlarım var onlar için en güvenli ortamda büyümelerini istiyorum, diyerek şunları kaydetti: “Toplumun yapısı giderek değişiyor. Bizim çocukluğumuz gibi değil. Bugün aynı apartmanda komşularımıza oturmaya gitmiyoruz. Benimde evlatlarım var, elbette üzülüyorum. Şimdi sadece selamlaşma yaşıyoruz. Kentimizdeki gerçeklerde ortada, üniversite öğrencisi Gabonlu bir genç kız öldürüldü. Bununla birlikte siyahî öğrencilerle bir fuhuş iddiaları da yayıldı. Bunlar Karabük’te toplumsal bir şey değil, bunlar münferit olaylar diyorum. Ardından annesi ile kızının öldürülmesi olayı da öyle diyorum. İyi niyetle düşünerek, toplumda yaşanan kadın cinayetlerinin Karabük’te de yaşanmasının sadece münferit olduğunu düşünmek istiyorum.

AVUKAT SAYIMIZ 243

Köklü, avukatlık yapmanın en zor olduğu dönemden geçtikleri bu yıl ekonomik anlamda zorlanacaklarını dile getirdi: “2010 yılında Karabük barosunun avukat sayısı 117 idi. Her ilimizde üniversite açılarak, hukuk fakültelerinin sayısının artması, eğitimin kalitesini de düşürdü. 2023 yılında baromuza kayıtlı 243 avukat bulunuyor. Hukuk fakültelerini az sayıda ama daha kaliteli bir eğitimle sağlarsak bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız diye düşünüyorum. Bürolarını zar zor açabilen genç avukat arkadaşlarımız ekonomik yönden kara kara düşünmemiş olur. İşlerinde daha verimli olur. Şu an aramıza katılan genç avukat arkadaşlarımızın böylece daha müreffeh daha huzurlu olacağı bir kentte yaşayabileceklerine inanıyorum.” (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rektör Özölçer Dünya Şampiyonu Basancı’yı kabul etti

rektor ozolcer dunya sampiyonu basanciyi kabul etti tLIZQiZc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, FISU Dünya Üniversiteler Combat Sporları Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan millî sporcu ve BEUN Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sude Nur Basancı’yı kabul etti.

8-13 Haziran 2026 tarihleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden başarılı sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Muaythai branşında ringe çıkan millî sporcu Sude Nur Basancı, şampiyonluk yolunda güçlü rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası arenada elde ettiği tarihi başarının ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, dünya şampiyonu Sude Nur Basancı ile başarı yolculuğu ve şampiyona süreci hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, göstermiş olduğu üstün performans ve kazandığı dünya şampiyonluğu dolayısıyla Basancı’yı tebrik ederek teşekkür belgesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluş yılı olan 1924’ü ve kuruluş adı Maden Mühendislik Mektebini simgeleyen özel plaketi de başarılı sporcuya hediye etti.

Rektör Özölçer’den Dünya Şampiyonuna tebrik ve plaket

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda gururla duyuran sevgili öğrencimiz Sude Nur Basancı’yı yürekten kutluyorum. Dünya şampiyonluğu gibi son derece önemli bir başarıya ulaşmak büyük emek, disiplin ve kararlılık gerektirir. Sude Nur’un daha önce de elde ettiği dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarındaki dereceler; azmin, inancın ve sistemli çalışmanın da en güzel örneklerinden biridir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif, kültürel ve sosyal alanlarda da en iyi şekilde yetişmelerini önemsiyoruz. Sude Nur Basancı, kazandığı altın madalya ile hem ülkemize hem de üniversitemize yeniden büyük bir sevinç yaşatmıştır. Sevgili öğrencimizi, değerli antrenörlerini, Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli akademisyenlerini ve bu başarıda emeği bulunan herkesi gönülden tebrik ediyor; değerli öğrencimize spor kariyerinde ve yükseköğrenim hayatında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin