Barış Manço Parkına Görkemli Açılış - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2015 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Barış Manço Parkına Görkemli Açılış

Safranbolu Belediyesi tarafında yenilenen Barış Manço Parkı görkemli bir törenle açıldı.
Törene, Safranbolu Belediye Başkanı Dr.Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş, AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Sedat Namal, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, İlçe Müftüsü Hasan Güneş ve vatandaşlar katıldı.
Açılış programı Ak Parti Milletvekili Adayı Sedat Namal’ın konuşması ile başladı. Namal, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un Safranbolu’da gerçekleştirdiği hizmetlerin her kesim tarafından takdir edildiğini, açılışı yapılan parkında bu hizmetlerden birisi olduğunu söyleyerek, parkın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, 2009 yılından bugüne kadara 85’in üzerinde yeşil alan düzenlemesi yaptıklarını söyledi.
Aksoy, “2009 yılından bugüne kadar 85’in üstünde yeşil alan düzenlemesini Safranbolu’ya sunduk. Bu park 1999 yılından önce Yumurcak Parkı ismiyle anılmaktaydı. İsmi 7’den 77’ye herkesin bildiği Barış Manço’nun vefatı üzerine ‘Barış Manço Parkı’ olarak değiştirildi. Belki şarkılarını büyükler için söyledi. Ama o ömrünü son döneminde çocukların Barış Ağabeyi oldu.
Bu park düzenlememiz de 80 metrekare yetişkin fitness alanı, 25 metre kare çocuk fitness alanı, 550 metre kare çocuk oyun alanı, 65 metrekare basketbol sahası, 65 metrekare kapalı oturma alanı, 120 metrekare çay bahçesi, engelli çocuk oyun gurubu ve 45 adet bank mevcut.
Safranbolu Belediyesi olarak ele aldığımız bütün konularda, yaptığımız bütün icraatlarda ‘A’ kalite hizmet yapmaya gayret ediyoruz. Yenilemiş olduğumuz park bu bölgedeki en fonksiyonel park düzenlemesi” dedi.
Aksoy konuşmasının sonunda hizmetin en iyisine layık olan Safranbolu ve Safranbolulu vatandaşlara aynı şevk ve azimle hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirirken, parkın tüm Safranbolu’ya ve özellikle çocuklara hayırlı olmasını dilediğini söyledi.
Konuşmaların ardından okunana dualarla birlikte kurdele kesildi. Açılışa katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonudaki fabrika yangini kontrol altina alindi 6nwm4CCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Filterteks firmasına ait endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapan fabrikanın depo ve ofis bölümüne henüz belirlemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında dumanları fark eden fabrika sahibi İ.Y. durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına almak için çalışma başlattı. Daha sonra bölgeye Kargı ilçesinden itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Çok sayıda ekip fabrika çevresinden ve fabrika içerisinden yangına müdahale etti. Ekiplerin uzun çabaları neticesinde yangın imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü fabrikada ekipler söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın haberini alan çalışanlar da duyar duymaz fabrikaya geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin