Barajı tamamlandı sıra viyadükte - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Kasım, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Barajı tamamlandı sıra viyadükte

Artvin’de yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşa edilen Yusufeli Merkez Viyadüğünde iki yakanın birleşmesine 200 metre kalırken inşaat çalışmalarında yüzde 70’lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, temelden 275 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında Türkiye’nin birinci, dünyanın 5’inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES dolayısıyla Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köy tamamen sular altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Kasım 2022’de katıldığı törenle evlerini teslim alan vatandaşlar eski ilçe merkezinin üst kotlarında bulunan Sakut ve Yansıtıcılar bölgesinde inşa edilen yeni yerleşim yerine taşındı.

Yeni ilçe merkezini mevcut karayoluna bağlayacak olan baraj gölü üzerinde 150 metre yüksekliğinde 685 metre uzunluğunda, dengeli konsol ve dökme sistemi kullanılarak inşa edilen viyadük çalışmaları hız kazandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Artvin-Yusufeli yeni ilçe merkezine ulaşımın sağlanacağı karayolu ağında 2016’dan itibaren yürüttüğü toplamda 60,3 kilometresi yol, tünel ve viyadüklerden oluşan Yusufeli Barajı relokasyon yollarında sona yaklaştı.

Bölgede Şilenkar, Baraj ve Tekkale viyadükleriyle birlikte 4 özel tasarım köprünün yapımı tamamlanarak ulaşıma açıldı. Zorlu vadilerde iskele ayağına ihtiyaç duymadan son teknoloji ile inşa edilen 685 metre uzunluğundaki Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün de 2024 yılı ilk çeyreğinde ulaşıma açılması planlanıyor. Yusufeli merkez viyadüğü hizmete açıldığında mevcut 90 kilometrelik karayolunu 16 kilometre kısaltmış olacak.

“Viyadük bittiğinde ulaşım süremiz kısalacak yakıttan tasarruf edeceğiz”

24 yıldır Yusufeli- Artvin minibüsçüler kooperatifinde taşımacılık hizmeti veren ilçe minibüs esnaflarından Murat Yalçın, viyadüğün bitmesiyle Artvin’e gidiş geliş saatinde yaklaşık 40 dakika zaman kazandıracağını ifade ederek hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edileceğini söyledi.

Yusufeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Remzi Polat ise “Yaklaşık bir yıldır yeni ilçeye taşındık. Yeni ilçeye taşındığımız da viyadük bitmediğinden dolayı şoför esnaflarımız veya diğer araç sahipleri sıkıntı çekiyor. 16 kilometre yol uzaklığından dolayı sıkıntı ve problem yaşıyoruz. Yıl sonu itibariyle viyadük bittiği takdirde maddi manevi olarak bizim için çok iyi olacak. Şuanda ki şirket 24 saat gece gündüz çift taraflı olarak çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluspor adana demirspor macinin ardindan Y9en5bH2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Boluspor – Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında oynanan Boluspor-Adana Demirspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında Boluspor, sahasında Adana Demirspor’u 6-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Boluspor Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak, farklı galibiyetten ve ligde kalmayı garantilemekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Rakiplerini hafta içi iyi analiz ettiklerini belirten Dinçbudak, “Öncelikle kazanarak ligi iyi bir yerde bitirdiğimiz için memnunuz. Adana Demirspor genç bir takım, iyi mücadele ediyor. Burada bir sürpriz olmaması adına rakip takımın analizini yaptık. Özellikle savunmayı önde kurdukları için arkalara uzun toplarla, sürpriz koşularla golleri bulup rahatlamak istiyorduk. Bunu da oyuncularımız uyguladı ve 6-0 gibi net bir skorla maçı kazandık” dedi.

“Boluspor’a yakışan Süper Lig’dir”

Sezon boyunca inişli çıkışlı süreçler yaşadıklarını ifade eden Dinçbudak, “Play-off kovalama ortamı yakalamıştık ama yaşanan olumsuzluklardan dolayı ligin sonunu biraz sıkıntılı geçirdik. Önemli olan ligin sonunda aynı ligde yola devam etmek. Boluspor köklü bir camia. Geçmişte önemli oyuncular çıkarıp Süper Lig’de dahi mücadele etti. Yakışan bir üst lig, Süper Lig aslında. Ancak bunun için iyi bir yapılanma ve ciddi bir destek gerekiyor. Özellikle stadın bir an evvel yapılması en önemli konu, seyircisiz bu iş olmuyor. İnşallah en kısa sürede stadımız yapılır ve doğru planlamalarla takım Süper Lig’e çıkar” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizin durum değerlendirmesini yapacağız”

Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Hilmi Bozkurt ise rakiplerini tebrik ederek, kalan haftaları hasarsız atlatmak istediklerini söyledi. Genç ağırlıklı bir kadroyla sahada olduklarını vurgulayan Bozkurt, “Adana Demirspor kulübü olarak Boluspor’u tebrik ediyoruz. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Biz de gençlerimizle ligin sonlarına doğru kazasız belasız ligin bitmesini bekliyoruz. Gelecek yılla ilgili de gençlerimizin durum değerlendirmesini birkaç gün içinde yapıp, gelecek sezona neler yapabiliriz ona bakacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin