Balıkçılar yeni döneme hazır - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ağustos, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Balıkçılar yeni döneme hazır

DÜZCE (İHA) – Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Karadeniz’de bu dönem hamsi bolluğu bekleniyor.

15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül prestiji ile sona erecek. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Balıkçı Barınağı’nda balıkçılar dönem öncesi tüm hazırlıklarını

tamamladı. Tekneler onarılırken, ağ kesme ve örme süreçleri de tamamlandı. Dönemin açılmasına kısa bir mühlet kala tüm çalışmalarını tamamlayan balıkçılar, 1 Eylül’ü bekliyor.

Akçakoca Su Eserleri Kooperatifi Lideri Mustafa Karakaş, balıkçıların tüm hazırlıklarını tamamladığını ve dönemin açılmasını beklediklerini lisana getirerek, “Dört gözle dönemin açılmasını bekliyoruz lakin çokta umutlu değiliz. Bölgemizde palamut balığı çok az görünüyor. Öbür balıklarda biraz umut var. Limanımızdaki balıkçılarımızı çok fazla doyuracak halde değil. Bu sene buruk bir balıkçılık olacağa benziyor. Klasik kıyı balıkçıları için söylüyorum bunu. Gırgır balıkçılığı için önemli manada hamsi olacağını görüyoruz, çinekop olacağını görüyoruz. Başka kıyı balıklarında çok fazla çinekop ve lüfer dışında öbür balıkların olacağını düşünmüyoruz. Salyangoz avcılığına 1 Eylül prestiji ile kıyı balıkçıları devam edecekler. Şu anda hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Hava kurallarına bağlı bu bahsettiğim avcılıklar. Şayet hava kuralları biraz daha yeterli gidecek üzere olursa, ki salı gününden itibaren havaların biraz daha düzeleceğini varsayım ediyoruz. Yeniden etraf vilayet ve ilçelere yetecek kadar bir balıkçılık olacaktır” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzondaki cig ani cep telefonu kamerasina yansidi H8NWwz7K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’daki çığ anı cep telefonu kamerasına yansıdı

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde bugün meydana gelen çığ, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sosyal medyada “Son Yaylacı” ismiyle bilinen içerik üreticisi Soner Sevinç tarafından görüntülenen çığ anı dikkat çekti.

Çaykara ilçesi Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, dik yamaçta biriken kar kütlesi zayıf noktadan koparak aşağı doğru hareket etti. Büyük bir gürültüyle kayan kar kütlesi, izleyenlere hem heyecan hem de görsel anlamda etkileyici anlar yaşattı.

Olayda herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmazken, çığ riskinin bölgede devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin