karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. Teknelerde bakım yapan ve ağlarını onaran balıkçılar 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte "Vira Bismillah" dedi. Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi limanında düzenlenen Balıkçılık Av Dönemi Açılışı merasimine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu, Trabzon Milletvekilleri Vehbi Koç, Sibel Suiçmez, ilçe belediye liderleri ve balıkçılar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu, "Bölgemizin ve kentimizin balıkçılık manasında en değerli merkezlerinden bir tanesi olan Çarşıbaşı’nda olmaktan memnunluk duyuyorum. Bugün balıkçılık dönemini açmış olacağız. Balıkçılarımıza bol baht diliyorum. Yeni dönem iyi, bereketli olsun hepimiz için. Kesim temsilcilerimiz balıkçılığın gerek ülke, gerek kent iktisadı için ne derece değerli olduğunu ortaya koydular. Balıkçılık bölümü kentimiz için de güzel bir istihdam merkezi. Kafes balıkçılığı manasında da ileri noktalara giden bir kentimiz var. Yeni dönem kesimin tüm paydaşları için, kentimiz için ülkemiz için güzel olsun" dedi.

Vali Yıldırım: "Trabzon’da 6 bine yakın denizcimiz var"
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise yaptığı konuşmada, kentte binin üzerinde balıkçı teknesi olduğunu lisana getirerek, "Karadeniz insanı bir taraftan bu sıfatını bu denizden alıyor. Trabzon’umuzda binin üzerinde balıkçı teknemiz var. 6 bine yakın da denizcimiz var. Bunların hepsi bu denizden ekmeklerini kazanıyorlar. Bu derya aslında onların tarlaları. Bizim denizcilerimize düşen bir taraftan da ekolojik istikrarın sağlanmasıdır. Vilayetler ortasında vakit zaman bir grup badireler oluyor. Bu badirelerin vilayetlerin kendi hudutları içerisinde kalması en doğrusu. Balıklar tükenmez değil. Bu kaynak sonsuz değil. Balıkçılarımız ne kadar çok dikkat ederlerse bir dönem sonrasında o kadar bereketli dönem geçireceklerine inanıyorum. Trabzon’daki balıkçılarımızın problemlerini tek tek dinleyeceğiz. Balıkçı barınaklarının yetersizliğinde bahsedildi. Balıkçılarımızın daha yeterli bir dönem geçirebilmeleri için elimizden geleni yapacağız. El birliği ile çalışıp sorunlarımızı el birliği ile çözmeye uğraş edelim. Balık dönemimizin bereketli olmasını diliyorum" tabirlerini kullandı.
Açılış konuşmalarının akabinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter grubunun gösterisinin akabinde kolbastı ve horon gösterisi yapıldı. Şovların akabinde yapılan dua ile balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
ugur ucar bizim icin kazanarak devam etmek onemli dgkmagwE
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Uğur Uçar: “Bizim için kazanarak devam etmek önemli”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Hatayspor maçının ardından, "İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli" dedi.
Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında Çorum FK, evinde konuk ettiği Hatayspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, "Boşa geçen 45 dakika, çok kötü bir ilk yarı, benim kabul etmeyeceğim bir oyun sahada vardı. Ama ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli. Önümüzdeki Bolu maçına bakacağız" diye konuştu.
Takım kadrosu ile ilgili de değerlendirme yapan Uğur Uçar, "Geçen haftaya göre değişiklikler yaptık. Ama istediğimiz performansı alamadık. Bu inişler, çıkışlar olabilir. Ama oynayan, oynamayan herkes birlikte hareket etmek zorunda. Çünkü hedefimiz aynı, bu hedef doğrultusunda aile ortamını sağlamak için herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Oynamayan oyuncular için bir uygunsuzluk yok. Onlarla da konuşuyoruz. Şans vermek isterim ama oyuncu değişikliklerini maçın gidişatına göre yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin