Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0

Balıkçı tezgahının bu sezonki starı ’hamsi’

SAMSUN (İHA) – Bu dönem Karadeniz’de palamut olmazken, herkesin yolunu gözlediği hamsi ise kilosu 70 TL’den kapış kapış gidiyor.

Karadeniz’in bereketli suları bu dönem hamsi ile vatandaşların yüzünü güldürüyor. Geçen dönem bol olan palamut ise bu sene tezgahlarda yok denecek kadar az. Vatandaşlar kırmızı et ve tavuğa nazaran ucuz olan balığa istek gösterirken, balıkçılar da kapış kapış giden hamsinin bu dönem epeyce bol olduğunu söylediler.

“Hamsinin fiyatı da lezzeti de vatandaşı mutlu ediyor”

Hamsinin bu dönem epey bol olduğunu söz eden balık satıcısı Onurcan Köse, “Sezonun açılmasının akabinde kısa bir müddet geçti. Bu sene hamsi bol oldu. Eylül 1’den itibaren hamsi satmaya başladık. Fiyatı da lezzeti de vatandaşları mutlu ediyor. Kilosu 70 TL’den satılan hamsi, vatandaşın en çok tercih ettiği balık pozisyonunda bulunuyor. Onun yanı sıra mezgit de çok bol çıkıyor. Kilosu 50 TL’den satılıyor. İstavrit 80, barbun 50, kefal 60, zargana da 120 TL’den satılıyor. Bu sene palamut olmayacak. Geçen yıl palamut boldu hamsi olmadı. Bu sene de vatandaşlar hamsiye doyacak, palamut olmayacak. Dönemi bu türlü kapatacağız diye düşünüyoruz. Şu anda deniz suyu epey sıcak. Denizin ısısı fikir balığın daha da bollaşacağını ve fiyatların düşeceğini umuyoruz” dedi.

Fiyatlardan mutlu olduğunu lisana getiren vatandaşlar ise “Balıklar ve fiyatlar bizce güzel. Kilosu 60 TL’den kaya balığı aldım. Balıkların da hepsi hoş. Hamsiyi çok seviyoruz ancak dönem yeni açıldı. Soğuklar gelmediği için hamsi tam tatlanmadı. Havalar soğuyunca yağlanan hamsi daha da lezzetlenecek” tabirlerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda uyusturucu operasyonu kacmaya calisirken yakalandilar vdkEMEsr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

Çorum’un Alaca ilçesinde jandarma ekiplerinin şüphe üzerine takibe alarak durdurduğu araçtaki uyuşturucu maddeyi atarak kaçmaya çalışan 3 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Alaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında Bozdoğan köyü bölgesinde gerçekleştirilen devriye sırasında durumundan şüphelenilen bir otomobil takibe alındı. Jandarma asayiş timleri tarafından durdurulan araçta bulunan sürücü M.S. (19) ile yanındaki B.E. (21) ve A.Ö. (17), araç içerisindeki uyuşturucu maddeyi dışarı atarak kaçmaya çalıştı. Kısa süreli kovalamacanın ardından 3 şüpheli de jandarma ekiplerince yakalandı. Daha sonra şüphelilere ait 3 ayrı ikamet ve araçta yapılan detaylı aramalarda 81,97 gram sentetik kannabinoid ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 700 TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.S.’nin cep telefonunda yapılan ön incelemede, uyuşturucu madde kullandığı belirlenen M.C.T. (21) isimli şahsın da tespiti yapıldı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla harekete geçen ekipler, M.C.T.’yi de gözaltına aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin