Reklam
Reklam
balikci palamuttan umudunu kesti hamsi ve istavrit ile teselli buluyor tiHUhQTM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Eylül, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Balıkçı palamuttan umudunu kesti, hamsi ve istavrit ile teselli buluyor

Denizlerde av dönemini bir hafta evvel başlamasına karşın az ölçüde görülen palamut balıkçıları endişelendirirken, umutlarını hamsi ve istavrite bağladı.

Trabzon’da balıkçı esnafı, bu dönem palamutun şimdi tezgâhlarda yer almamasından telaşlı. Geçmiş yıllarda dönem başında çokça çıkan palamut, bu yıl neredeyse hiç görünmedi. Balıkçılar, tezgâhlarda yüklü olarak istavrit, mezgit bulunduğunu belirtirken ilerleyen vakitlerde da palamuttan pek umutlu olmadıklarını kaydettiler.

Balıkçı esnaflarından Mustafa Çanakçı, palamutun şimdi çıkmadığını belirterek “Palamut şimdi çıkmadı, ilerleyen vakitlerde ne olur bilemeyiz. Birtakım dönemler bu türlü oluyordu fakat bu sene epeyce geç kaldı. Şu anda bol ölçüde istavrit ve mezgit var. Fiyatlarımız ise istavrit 100 TL, mezgit 250 TL. Bundan sonraki günler için palamuttan umutluyuz. İnşallah ilerleyen vakitlerde göreceğiz. Hamsi de bu yıl vakitsiz biçimde görüldü; bol olacakmış üzere görünüyor, işaretler o yönde” dedi.

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise bu sene palamudun olmayacakmış üzere göründüğünü tabir ederek, “Palamut bu sene olmayabilir. Her dönem başında az da olsa palamut çıkardı lakin bu dönem hiç görünmüyor. Fiyatlarımız mezgit 200 TL, hamsi 300 TL. Palamut için umudu kestik üzere görünüyor; çıksa bile çok az ölçüde çıkar. Şu an en bol olan balık istavrit. Bundan sonra da peşinin geleceğini düşünüyorum. Bu dönem hamsi ve istavritle devam ederiz üzere görünüyor. Trabzon beşerinin genelde tercih ettiği balıklar; hamsi, istavrit ve mezgittir” diye konuştu.

Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu da geçmiş yıllarda dönemin bollukla başladığını söz ederek “Bu sene palamut çok ender çıktı. Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında ortada büyük fark var. Evvelki yıllarda av dönemi bollukla başlardı, artık ise bu türlü bir durum kelam konusu değil; çok az rastlanıyor diyebiliriz. Tezgâhlarımızda ekseriyetle istavrit var; kilosu 150 TL, mezgit 200 TL, barbun 300 TL, sarıkulak ise 100 TL. Bundan sonrası için de palamut konusunda pek umutlu değiliz. İnşallah dönemi hamsi ve istavritle geçiririz” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonsporda yeni sezon zirvesi VQDFwSmQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi

Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.

Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi

Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi

Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.

Avrupa hedefleri konuşuldu

Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin