Reklam
Reklam
balik sezonunda ineboludan 2 milyon 965 bin ton balik karaya cikartildi AtCXGrFm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Balık sezonunda İnebolu’dan 2 milyon 965 bin ton balık karaya çıkartıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde 1 4ylül 2024-17 Nisan 2025 tarihleri ortasındaki avlanma döneminde yaklaşık 2 milyon 965 bin ton balık karaya çıkartıldı.

2024-2025 su eserleri av döneminde İnebolu İlçe Orman ve Tarım Müdürlüğü denetim görevlilerince karaya çıkış noktaları, nakil vasıtaları, balıkçı barınakları ve perakende satış noktalarında olmak üzere toplamda 345 adet kontrolü yapıldı. İnebolu İlçe Orman ve Tarım Müdürlüğünden alınan datalara nazaran, ilçeden 2024-2025 su eserleri av döneminde 160 ton kilogram istavrit, 3 ton barbunya 1 ton 100 kilogram kalkan, piyasa için 147, sanayi için 2 milyon 586 ton 500 kilogram hamsi, 20 ton çaça, 4 ton 700 kilogram lüfer, 61 ton mezgit 106 ton palamut, 18 ton tekir, 4 ton tirsi, 1 ton 100 kilogram zargana karaya çıkartıldı.

İnebolu İlçe Orman ve Tarım Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda, “Sürdürülebilir avcılık, balıkların ömürlerinde en az bir sefer üremelerine imkan vermekle sağlanır. Çok ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok değerli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. Geleceğimizi korumak hepimizin vatandaşlık görevidir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzka yonetim kurulu projeleri masaya yatirildi Kze9F4Hx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı

Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.

Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin