blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ocak, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Balık av sezonunda sona doğru

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı dönemi 15 Nisan’da sona erecek. 1 Eylül’de denize açılan tekneler döneme palamut bolluğu ile başlarken, bu bolluk daha sonra istavrit, hamsi üzere çeşitlere de kısmen de yansıdı.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Lideri Ahmet Keyifli, tahminen balıkçılığın 15 Şubat tarihinden sonra son halini almaya başlayacağını belirterek bu dönem balığın boyut olarakta memnuniyet verici olduğunu söyledi. Memnun, “Tahminim Şubat 15’e yanlışsız balıkçılık büsbütün son formunu almaya başlar. Bu dönem şükürler olsun palamut, istavrit, hamsi az da olsa boyut olarak çok düzgün. Bu dönem sevindirici tarafı balık boyutunda son 15 yılın nitekim çok uygun boyutlarının üzerinde. Hamsi 9 santimetrenin üzerinde, 13 santimin üzerinde mezgit birebir. Balıkçıyı sevindiren tarafı boyut olarak nitekim hoş. Döneme palamutla başladık. Palamut sahiden son yılların en verimli dönemiydi fiyat olarak da uygundu. Bolluk manasında palamut daha boldu. Sıralamaya koyacak olursak, palamut, istavrit üç numara hamsi olur. Barbun genelde Nisan, Mayıs aylarına yanlışsız havyarlama devrine yakın daha da bollaşacak inşallah” dedi.
Sezonun bol geçmesi iklim açısından da tesirli olduğunu söz eden Memnun, “İklimlerin balık avı üzerinde çok farkı var. Her ne kadar öbür faktörler etken olsa da en büyük etken iklimsel etken diye düşünüyorum. Havalar istenilen formda oldu mu balık ortamını buluyor. Deniz suyu istenilen formda soğudu, ısındı. Denizde plankton farklı. Üzücü olay Çanakkale, Marmara o bölgelerde müsilaj birkaç yıldır balıkçıya büyük ziyan vermeye başladı. Oradaki balıkçılarımız neredeyse bitirdi üzere. Tahminen bir ay, bir buçuk ay daha dönem yapacaktılar lakin müsilaj yüzünden erken paydos etmek zorunda kaldılar” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı’da istinat duvarı çöktü

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan yağışlar sonrası çay kenarında bulunan istinat duvarının yaklaşık 20 metrelik bölümü çöktü.
Edinilen bilgilere göre, Aydınyayla köyü mevkiinde çay yatağı kıyısında yer alan istinat duvarında, yağışların ardından zeminin yumuşaması sonucu çökme meydana geldi. Yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki duvarın uzun bir bölümünün yıkıldığı öğrenildi.
Bölgede herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığını belirten vatandaşlar, Aydınyayla yolu üzerindeki çay yatakları boyunca benzer risklerin bulunduğunu ifade etti. Çökme sonrası yol kenarında tehlikenin devam ettiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerden acil önlem alınmasını istedi.
Yaşanan olayda can kaybı ya da yaralanma olmazken, bölgede inceleme yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin