Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2022 13:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Baklabostan’da Doğa Yürüyüşü

Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri Sonbahar ayı ile birlikte oluşan muhteşem renk cümbüşünü görmek için Baklabostan Tabiat Parkında doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. Görenleri kendine hayran bırakan Baklabostan Tabiat Parkı Doğa Eğitim Merkezinden Seyir Terasına kadar doğa yürüyüşü gerçekleştiren Vali Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve Milli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ahmet Işık seyir terasından sonbaharın tüm renklerini içinde barındıran Orman denizini izlediler. Vali Fuat Gürel, "Fotoğraf ve Doğa tutkunlarını Baklabostan Tabiat Parkına bekliyoruz, gelin bu güzellikleri doyasıya yaşayın" dedi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Ekim, 2025 15:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, UCLG-MEWA’da Yeni Görevler Üstlendi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi, bölge ülkelerinden yerel yönetim temsilcileri, uzmanlar ve ilgili paydaşların katılımıyla Konya’da gerçekleştirildi. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de kongrede önemli görevlere seçilerek uluslararası düzeyde yeni sorumluluklar üstlendi.

Köse, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Üyeliği, Konsey Üyeliği ve MEWA Kadın Komisyonu Üyeliği görevlerine getirildi. Bu yeni sorumluluklarla birlikte Safranbolu’yu bölgesel ve küresel ölçekte temsil edecek olan Köse, kentlerin ortak sorunlarına çözüm üretilmesine yönelik çalışmalarda aktif rol alacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2-4 Ekim tarihleri arasında Bayır Diamond Hotel & Convention Center’da düzenlenen kongrede, şehirlerin geleceğine yön verecek politika ve iş birliği modelleri masaya yatırıldı. Afetlerin tarım ve gıda sistemleri üzerindeki etkileri, yerel kalkınmada çatışma sonrası toparlanma ve barışın inşası gibi başlıklar ele alındı.

Yeni görevleriyle birlikte uluslararası yerel yönetimler ağında Safranbolu’yu temsil edecek olan Başkan Köse, dayanışma ve ortak stratejilerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu.

“Afetlere karşı dirençli şehirler inşa etmek, gıda güvenliğini sağlamak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için uluslararası iş birliği büyük önem taşıyor. Bu tür platformlar, kentlerimizin geleceğini şekillendirecek ortak stratejilerin oluşması açısından değerli fırsatlar sunuyor.”

Bizi sosyal medyadan takip edin