BAKKA’dan 2016 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı eğitim toplantısı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Temmuz, 2016 07:46 tarihinde yayınlandı
0
0

BAKKA’dan 2016 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı eğitim toplantısı

BARTIN Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Bartın’da eğitim toplantısı düzenlendi. Bartın Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitim toplantısı 3 oturumda gerçekleşti. Birinci oturumda BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı tarafından Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı tanıtımı yapıldı. Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı ve Birim Uzmanı Ümran Öztürk tarafından katılımcılara proje başvurularının KAYS üzerinden sunulması sürecine ilişkin eğitim ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verildi. Programında son oturumunda Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı ve BAKKA İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Ahmet Kubilay Çağlı tarafından mantıksal çerçeve matrisinin ve proje bütçesinin hazırlanması konusunda katılımcılara eğitim verildi. Mali destek programı öncelikleri hakkında bilgiler veren Çağlı, şu ifadelere yer verdi: “Ajansımız Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 11 Temmuz tarihi itibariyle 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nı ilan edilmiştir. Bu programda önceliklerimiz; iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik altyapı çalışmaları, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için gerekli fiziki ve sosyal altyapı çalışmaları, doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerde turizmin geliştirilmesine yönelik fiziki ve sosyal altyapı çalışmaları ile dezavantajlı kesimlere yönelik fiziki mekanların düzenlenmesi ve ilgili altyapı çalışmalarıdır. Bu önceliklerle uyumlu hazırlanan küçük ölçekli altyapı projeleri bizim için proje konusu itibariyle uygun projelerdir. Ajansımız bu sene Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile bölgeye 7 milyon liralık bir kaynak aktarmayı planlamaktadır. Projelerde yüzde 25’ten yüzde 70’e kadar ajans desteği söz konusu olabilecektir. Yüzde 70 oranında ve 1 milyon liraya kadar destek sunulmasının bölgemizde gerçekleştirilmesi planlanan altyapı projeleri için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.” Sunumun ardından program soruların cevaplanması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin