Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Kurumsal kapasitesini güçlendirmeye ve personelin afet ve acil durumlara hazırlığını artırmak amacıyla ilkyardım eğitimi programı düzenledi.
Bu kapsamda BAKKA hizmet binasında görev yapan tüm ajans personelinin katılımıyla düzenlenen eğitimde Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan İlkyardım Eğitimciler inden Derya Kayınova, Hakan Ayan ve Musa Yılmaz tarafından eğitimler verildi.
Güzel bir organizasyon altında BAKKA hizmet binasında verilen eğitimde, eğitimciler tarafından Roll Playlerle temel ilkyardım, boğulma, tıkanma, bilinç bozuklukları, şok, koma, zehirlenme gibi konularda teorik ve uygulamalı olarak gösterildi ve anlatıldı. İki gün süren eğitim sonrasında eğitimcilere kurum tarafından personellere teşekkür edilerek eğitim sona erdi.


BAKKA personeline ilkyardım eğitimi
28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında
Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.
Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

