blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bakanlık onayladı, Karabük’te ilk kez yapıldı

10 yıldır yürümekte zorlanan 69 yaşındaki Hayriye Kalender, Sıhhat Bakanlığının onayı ile Karabük’te birinci kere gerçekleştirilen total femur protezi operasyonu sayesinde sıhhatine kavuştu.
Bartın’da yaşayan ve yaklaşık 10 yıldır yürüme zahmeti çeken Kalender, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastaya total femur protezi ameliyatı uygulanmasına karar verildi.
Operasyon, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Uygar Daşar ve takımı tarafından hastanede birinci sefer gerçekleştirildi. Kalça ve diz eklemleriyle birlikte uyluk kemiğinin tamamının protezle değiştirildiği ameliyat muvaffakiyetle tamamlandı.
Ameliyat sonrası tekrar yürümeye başlayan Hayriye Kalender, sıhhat çalışanlarına teşekkür ederek, "Uygar hocamız ve takımı sayesinde ben yürümeye başladım. On yıldır yürüyemiyordum. Allah’ım bin defa razı olsun. Grubundan de hastanesinden de çok memnunum" dedi.
Daha evvel iki defa ameliyat olduğunu belirten Kalender, bu süreçte zorluklar yaşadığını lakin Karabük’teki operasyonla umut bulduğunu tabir etti.
Ameliyat süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Uygar Daşar, hastanın daha evvel farklı merkezlerde birçok kere ameliyat geçirdiğini aktararak, "Hem diz hem kalça protezi daha evvel yapılmış lakin bu operasyonlar sonrası kemik dokusu protezi tutamayacak hale gelmişti. Bu nedenle standart protezlerle tahlil mümkün değildi" formunda konuştu.
"Burada bu ameliyatı gerçekleştirmenin teknik olarak sıkıntı olduğunu zira kullanılacak materyallerin çok farklı olduğundan bahsettik" diyen Daşar, "Ancak anladığım kadarıyla öteki bir yere gidecekti. Maddi manevi çok fazla imkanları yoktu. Çok sabır gösterdi. Altı aylık müddet içinde biz bu türlü bir hastamızın bilgilerini, sinemalarını, kan sonuçlarını hepsini birleştirdik. Sıhhat Bakanlığı’nın bir uygulaması var. Bilimsel konseye bu türlü hastaları bilgilendiriyoruz ve bu mevzuda çeşitli özel implant talebinde bulunuyoruz. Bu özel protez, çoklukla kemik tümörlerinde kullanılan ve tüm uyluk kemiğini, kalça ve diz eklemleriyle birlikte kapsayan bir yapı" sözlerine yer verdi.
Ameliyatla birlikte hastanın diz ve kalça ekleminin implanttan oluştuğunu, diz ile kalça eklemi ortasındaki uyluk kemiğinin büsbütün alındığını kaydeden Daşar, Sıhhat Bakanlığının takviyesiyle yaklaşık 300-400 bin lira bedelindeki implantın fiyatsız olarak temin edildiğini söyledi.
Prof. Dr. Daşar, bu operasyonun Karabük’te birinci sefer gerçekleştirildiğini lisana getirerek hem hastane hem bölge için kıymetli bir adım olduğunun altını çizdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin