Haber Merkezi tarafından
30 Ocak, 2025 20:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Kurum’dan Karabük’e 172 Milyon TL’lik Yatırım Müjdesi

AK Parti Karabük heyeti, çeşitli yatırım ve destekleri görüşmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. 

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'nın katıldığı görüşmede, Karabük'e toplam 172 milyon liralık hibe ve finansman desteği sağlandı.

Ziyaret kapsamında Karabük Belediyesi’ne beş proje için 35 milyon lira hibe ve 120 milyon lira finansman desteği verildi. Ayrıca belediyeye bir adet Beko Loder kazandırıldı. İlçe belediyelerine yönelik çeşitli hibeler ve ekipman destekleri sağlanırken, Karabük İl Özel İdaresi’ne 10 milyon lira hibe ve bir adet iş makinesi tahsis edildi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, yapılan desteklerin Karabük'e önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Karabük için durmaksızın çalıştıklarını ifade etti. Bakan Murat Kurum’un destekleriyle belediyeler ve özel idare için önemli yatırımların hayata geçirildiğini vurgulayan Salt, Karabük için çalışmaların süreceğini söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç da desteklerin şehrin kalkınmasına büyük katkı sunacağını belirterek, hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise sağlanan desteklerle kentin önemli projelerinin hayata geçirileceğini ifade ederek, Bakan Kurum’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyarette, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında Karabük’teki TOKİ yatırımları da ele alındı. Eflani ve Eskipazar’daki TOKİ konutları için ihale sürecinin Nisan ayında gerçekleştirileceği belirtilirken, Yenice TOKİ konutlarının 2025 yılı yatırım programına alındığı açıklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin