Bakan Kacır: "Terörden temizlediğimiz tüm şehirlerimizle birlikte Anadolu topyekun bir kalkınma hamlesine girişti" - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 00:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Kacır: “Terörden temizlediğimiz tüm şehirlerimizle birlikte Anadolu topyekun bir kalkınma hamlesine girişti”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Terörden temizlediğimiz tüm şehirlerimizle birlikte artık Anadolu topyekun bir kalkınma hamlesine girişti. Bugün Türkiye’nin bütün şehirlerinde organize sanayi bölgeleri yükseliyor” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Karabük’te iş insanları ve sanayicilerle iftar programında bir araya geldi. Bakan Kacır, dünyanın çok farklı bir evreye girdiğini belirterek, “Eski ezberlerin tümüyle terk edildiği bir döneme adım attı dünya. Bu durumu ortaya çıkaran birkaç unsur oldu. Biri maalesef insanlığın gördüğü en büyük mezalimlerden birinin, bir soykırımın bir buçuk yılı aşkın bir zaman adeta canlı yayında dünyaya seyrettirilmesi. Gazze’de İsrail on binlerce ton bombayla 50 binden fazla insanı katletti. Okulları, camileri, hastaneleri, kiliseleri bombaladı. Milyondan fazla insanı evinden, mahallesinden, yurdundan etti. Bütün dünya maalesef bu mezalimi adeta canlı yayında seyretti” dedi.

“Bugünün dünyasında var kabul ettiğimiz uluslararası kurumların hiçbiri vazife görecek halde değilmiş” diyen Kacır, “Müşahede ettik ki bugünün dünyasında, mazlumların, masumların, mazlumların hakkına, hukukuna sahip çıkacak bir uluslararası hukuk düzeni maalesef yokmuş. Bir kez daha anladık ki Türk milleti olarak bizler adalet ve merhamet medeniyetinin bayrak taşıyıcısı olarak muhakkak çok kuvvetli olmak ve sadece Türk milletinin değil dünyada haksızlığa uğrayan, zulme uğrayan kim varsa o mazlumların hakkını hukukunu korumak adına gayret göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

30 yıldan fazladır onlarca şehirde terör ile mücadele edildiğini aktaran Kacır, “Onlarca şehrimizde 30 yıldan fazla zamandır terör belası vardı. O şehirlerin adeta tek gündemi terörle anılır hale gelmişti ama Allah’a hamdolsun milli savunma sanayimiz sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eşsiz fedakarlıklarıyla terörü topraklarımızdan kazıdık, attık” diye konuştu.

Kacır, “Sadece bugünü değil yarını da düşündük. 50-100 yıl sonrasını düşündük. Sınırlarımızın yanı başında kurulmak istenen teröristan haritalarına rıza göstermedik. Arkalarında kim varmış, kim onları cesaretlendiriyormuş aldırış etmedik. Türkiye’nin, Türk milletinin istiklalini ve istikbalini güvence altına almaya dönük ne gerekiyorsa onu yaptık Allah’a hamdolsun. Böylelikle terörden temizlediğimiz tüm şehirlerimizle birlikte artık Anadolu topyekun bir kalkınma hamlesine girişti. Bugün Türkiye’nin bütün şehirlerinde organize sanayi bölgeleri yükseliyor” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda lastigi firlayan tarim araci takla atti 1 yarali I1gQgqbA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da lastiği fırlayan tarım aracı takla attı: 1 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiğinin yerinden fırlaması neticesinde takla attığı kazada sürücü yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, İnebolu ilçesi Şehit Er Rahmi Yılmazer Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.T. idaresindeki “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiği fırladı. Lastiğin fırlamasıyla savrulan araç takla attı. Kazada sürücü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, tarım aracının lastiğinin yerinden çıktığı ve aracın savrularak takla attığı görülüyor.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin