blank
Asuman Doğan tarafından
23 Mart, 2025 15:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bakan Kacır: “Karabük Üniversitesi, Mühendislik Alanında Türkiye’nin Önde Gelen Üniversitelerinden Biri”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Karabük'te katıldığı iftar programında Karabük Üniversitesinin özellikle mühendislik alanındaki başarısına dikkat çekerek, üniversitenin Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere Karabük’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, temasları kapsamında “Sanayici ve İş İnsanları Buluşması” iftar programına katıldı. Bakan Kacır, Karabük’ün sanayi kapasitesinin güçlendirilmesi ve yeni projeler üzerine önemli konuları ele aldığı konuşmasında Karabük Üniversitesinin mühendislik alanındaki başarısına da dikkat çekti.

5000 Evler Kanyon Düğün Salonu’nda düzenlenen programa; Bakan Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır iftar programında yaptığı konuşmasında Türkiye’nin son yıllarda sanayi ve teknoloji alanındaki büyük dönüşümünü anlatırken, Karabük’ün de bu değişimden faydalandığını vurguladı.

Bakan Kacır, Karabük Üniversitesinin mühendislik alanındaki başarılarını takdir ederken, Karabük’ün sanayi ve teknoloji yatırımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır, “Karabük’ümüze, Karabük Belediyesiyle birlikte bir bilim merkezi kazandırdık. Biliyorum ki Karabük Üniversitemiz özellikle mühendislik alanlarında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri. Değerli Rektörümüz de buradalar. Karabük’teki gençlerimizin, çocuklarımızın bilim ve teknolojiyle olan ilişkisini daha da güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.Programda AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç da sırasıyla konuşmalar gerçekleştirdi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, şehrin sanayi altyapısındaki önemli gelişmeleri ve yatırım projelerini aktardı. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük’ün Türkiye’nin sanayi yolculuğunda kritik bir noktada olduğunu belirtti. AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç ise yeni organize sanayi bölgesi ve lojistik merkezi projelerinin şehrin sanayi kapasitesini artıracağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin