Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı’na çok güvendiğini vurgulayarak, "Şampiyonanın en beğenilen ve ilgiyle takip edilen takımı olacağımızı düşünüyorum. Ay-yıldızlı ekibimizin başarılı sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Milli futbolcularımızın motivasyonu üst düzeyde. Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor!" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bak, çoğunluğu yurtdışındaki önemli takımlarda oynayan genç bir futbolcu kadrosuna sahip olduklarını belirterek, Ay-yıldızlı ekibin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar alacağına yürekten inandığını söyledi.
A Milli Takım’ın eleme müsabakalarında tarihi bir başarı elde ederek finallere katılma hakkı kazandığını hatırlatan Bakan Bak, "Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye, 17 puan toplayarak, D Grubu’nu zirvede bitirdi ve Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını grup lideri olarak elde etti. Tarihimizde ilk kez finallere grup lideri olarak katılıyoruz. Bu başarı bizi çok mutlu etmişti. Çok genç bir kadroya sahibiz. Milli futbolcularımızın motivasyonu üst düzeyde. Şampiyonanın en beğenilen ve ilgiyle takip edilen takımı olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Almanya’da çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, "Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimiz ve Türkiye’den gelecek vatandaşlarımızın yoğun desteğiyle grup maçlarının yapılacağı Dortmund ve Hamburg’da adeta kendi sahamızda oynar gibi olacağız. Bu çok büyük bir avantaj. Futbolcularımız bu durumu en iyi şekilde değerlendirecektir. A Milli Futbol Takımımıza başarılar diliyorum. Ay-yıldızlı ekibimizin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor!" diye konuştu.
Türkiye, gruptaki ilk maçında Gürcistan ile karşılaşacak
EURO 2024’te F Grubu’nda yer alan Ay-yıldızlılar; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Türkiye, ilk maçını 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile oynayacak. Dortmund’daki BVB Stadı’nda yapılacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Milliler, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü yine aynı stadyumda Portekiz ile karşılaşacak. Türkiye, gruptaki son maçını ise 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg’da Çekya ile oynayacak.
Karabük Üniversitesi (KBÜ), 29 Mayıs 2007’de başlayan eğitim yolculuğunun 18. yıl dönümünü 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle kutladı.
Törene; Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük protokolü, siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hayırsever iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Kuruluş yılı kutlama programında Karabük Üniversitesinde ilk kez “Akademik Başarı Ödülleri” verildi. Üniversitenin bilimsel üretkenlik, proje performansı ve uluslararası başarılarla öne çıkan akademisyenleri ile dereceyle mezun olan öğrencileri ödüllendirildi.
BİLİMSEL YOLCULUĞUN HİKÂYESİ BELGESELLE ANLATILDI
Program kapsamında, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Karabük Üniversitesinin 18 yıllık akademik ve kurumsal gelişimini konu alan “Bilimin İzinde: Karabük Üniversitesinin 18 Yıllık Yolculuğu” adlı belgesel katılımcıların beğenisine sunuldu. Belgeselde, üniversitenin kuruluşundan günümüze kadar olan yolculuğu ve bilimsel başarıları etkileyici bir anlatımla aktarıldı.
“HEDEFİMİZ DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTESİ OLMAK”
Törende konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin kuruluş günü olan 29 Mayıs 2007’den bugüne her alanda büyük gelişimler sağladığını belirterek şunları söyledi:
“Karabük Üniversitesinin kurulduğu gün gazete manşetlerinde ‘En başarılı üniversiteler arasında olacağız’ yazarken bugün üniversitemiz, Türkiye birinciliklerinin yanına dünya birinciliklerini de ekleyerek artık hedefini çok daha büyütmüş, dünyanın en iyi üniversitesi olma amacıyla yola koyulmuştur.”
“ÇIPLAK BİR TEPEDEN BİLİM MERKEZİNE”
Kırışık, üniversitenin gelişim sürecinde devletin sağladığı desteğin de altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
“Çıplak bir tepede başlayan bu hikâye, inanç, vizyon ve adanmışlıkla 42 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir bilim merkezine dönüştü. Her bir taşında, betonunda, asfaltında büyük emeklerin olduğu bir üniversite inşa edildi. Devletimizin çok büyük bütçeler ayırarak Karabük Üniversitesi kampüsümüzü; binalarıyla, yollarıyla, köprüleriyle, stadyumuyla, akademik ve idari personeliyle her açıdan inşa ettiğini görüyorum. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza bu kararı vermesinde ve bu karar sürecinden sonra gerçekleştirmiş olduğu büyük destekler nedeniyle çok teşekkür ediyorum.”
Karabük Üniversitesinin bugün yalnızca Türkiye’de değil, küresel ölçekte başarılarıyla anılan bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini vurgulayan Kırışık, kurumun bilimsel üretim kapasitesine ve uluslararası görünürlüğüne de dikkat çekti.
Rektör Kırışık, konuşmasında üç rektörlük dönemini değerlendirerek, her dönemin üniversiteye farklı katkılar sunduğunu ifade etti. Kendi dönemine dair hedefini ise şu sözlerle aktardı:
“Geçmişin, üniversitemize kattığı bütün değerleri sahiplenerek geleceğe daha kuvvetli bir giriş yapmak istiyoruz. Amacımız, bilimde Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleştirecek bir vizyonu hakim kılmaktır.”
“ÜNİVERSİTEMİZİN HER KÖŞESİNDE EMEĞİ OLAN BURHANETTİN HOCAMIZI RAHMETLE ANIYORUM”
Prof. Dr. Kırışık, üniversitenin kurucu rektörü merhum Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın katkılarını da saygıyla anarak şunları söyledi:
“Üniversitenin her köşesinde Burhanettin Hocamızın emeği vardır. Sadece akademik yönüyle değil, fiziki yapılanma sürecinde de sahada bire bir bulunmuş, asfalt düzeyini kontrol edecek kadar detaylara önem vermiştir. Kendisini rahmetle, minnetle yad ediyoruz.”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE ÇOK KÜLTÜRLÜ AKADEMİK YAŞAM
KBÜ’nün ikinci rektörü Prof. Dr. Refik Polat dönemine de değinen Kırışık, şöyle konuştu:
“Refik Polat Hocamız döneminde çok kültürlü ortamda eğitimin gerçekleştiğini görüyoruz. Bu da üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonunu gerçekleştirmesi açısından son derece önemli bir rol oynuyor.”
AKADEMİK BAŞARILAR VE YENİ HEDEFLER
Konuşmasının sonunda Karabük Üniversitesinin akademik teşvik performansı, bilimsel yayın sayısı ve disiplinler arası çalışmalarıyla hem ulusal hem de uluslararası sıralamalarda güçlü bir ivme yakaladığını vurgulayan Kırışık, şu ifadelere yer verdi:
“Bugüne kadar kazanılan tüm değerleri, kurumsal hafızayı ve akademik mirası sahiplenerek Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda Karabük Üniversitesini daha da ileriye taşıma kararlılığındayız. Bu üniversite hepimizin. Aynı gemideyiz; bu gemi ilerledikçe hepimiz güçleneceğiz.”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE BİR İLK: AKADEMİK BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Karabük Üniversitesi, 18. kuruluş yıl dönümünde bir ilke imza atarak bilimsel başarılarıyla öne çıkan akademisyenleri ve dereceyle mezun olan öğrencileri “Akademik Başarı Ödülleri” ile onurlandırdı.
Üniversitenin farklı fakültelerinden akademisyenler, ulusal ve uluslararası düzeydeki başarılarıyla dikkat çekerken, törende bilimsel üretkenlik, yayın sayısı, akademik teşvik puanı, proje performansı ve mezuniyet derecelerine göre ödüller takdim edildi.