Reklam
Reklam

“Bahçede Özen, Sofrada Güven” Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2014 14:07 tarihinde yayınlandı
0

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2014 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Bahçede Özen, Sofrada Güven” projesi ilk meyvelerini verdi. 

Porfe kapsamında merkeze bağlı Cemaller köyünde program düzenledi. Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Daire Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu ve köylüler, Cemaller Köy konağında proje kapsamında yetiştirilen ürünlerden oluşan kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, “Merkez ilçeye bağlı on köyde uygulanan proje ile besleme, gübreleme, ilaçlama ve hasat gibi konularda köylülere gerekli bilgilendirmeler yapılarak sağlıklı ve ilaç kalıntısız ürün yetiştirmek ve tüketicinin sofrasına sağlıklı ürünlerin ulaştırılmasının hedeflendiğini” ifade etti.
Vali Orhan Alimoğlu ise “Çift ile koyun gerisi oyun diye bir söz vardır insanların çoğunluğunun temel ihtiyacı öncelikle yiyecek ve giyecektir. Yiyecek nerede olur, vazgeçilmez olan topraktan olur, hayvanlar ile olur. Kebap yemem diyen olmaz, ama koyunla uğraşmayalım dersek de olmaz o zaman. Benim kanaatimce tarım ve hayvancılık vazgeçilmezlerden toprakla, tabiatla yeniden irtibat kuralım. Zaten topraktan geldik tekrar toprağa gideceğiz. Toprakla, hayvanlarla uğraşmak insanlarla uğraşmaktan çok daha kolay ve zevkli bir iştir. Toprakla, tabiatla, hakiki gıda ile uğraşan insanların zaten sağlığı yerinde olur. Çevremize baktığımızda hastalıklar çoğaldı, çünkü gıdalar bozulunca sağlık da bozulur. Sağlam gıda nereden olur, işte bunları bilen tecrübeli ablalar, ağabeylerin tecrübeleri bize çok lazım. Onlar çünkü domatesin iyisinin nasıl olduğunu biliyorlardı ve halen daha yapıyorlar onlardan istifade etmeliyiz. Türkiye toprağı, suyu kendisine yetecek ve hatta çevresine de faydalı olacak bir ülkedir. Ama terlemekten korkmayalım, doktorların da ifade ettiği gibi terleyenler sağlıklı, terlemeyenler hasta olurlar. Çalıştıkça insan sağlam olur, az çalışanlar çok hasta olur. Ekmeğe, dikmeye ve yetiştirmeye gayret gösterdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Mehmet Uzun aynı zamanda örnek bir çiftçi kendisini ve eşini de tebrik ediyorum. Hep beraber çalışalım, güzel işler yapalım, sağlıklı ve huzurlu olalım” dedi. Vali Alimoğlu’nun konuşmasının ardından proje tanıtımı gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Türkülerle Türkiye Korosu’ndan unutulmaz konser

turkulerle turkiye korosundan unutulmaz konser xFQ9LlHW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Zonguldak’ta bulunan Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu 4/A Sınıf Öğretmeni Mustafa Çetin öncülüğünde, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 60 kişilik dev bir koro kuruldu.

Öğretmen, veli ve öğrencilerin iş birliğiyle oluşturulan koro, yalnızca sınıflarda değil, sahnede de topluma örnek olmaya devam ediyor. Koroda, milli ve manevi değerlerimizi yansıtan türküler, başarılı bir orkestranın eşliğinde seslendirilerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Ülkenin farklı bölgelerinden seçilen türkülerin yer aldığı konserde, eserlerin ortaya çıkış hikâyelerinin de anlatılması dinleyiciler üzerinde derin izler bıraktı. Düzenlenen konser, öğretmen, veli ve öğrenci arasındaki bağı güçlendiren en etkili sanatsal köprülerden biri hâline geldi. Etkinlik, eğitimin sadece sınıf ortamında gerçekleşmediğini gösteren başarılı bir örnek olarak büyük takdir topladı.

Programa Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk, Zonguldak Kamu- Sen Başkanı Şahin Ören, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program sonunda Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Uygar Keskin, böylesine anlamlı bir etkinliğin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemli bir yansıması olduğunu belirterek, koroyu oluşturan sınıf öğretmeni Mustafa Çetin’i, görev alan öğretmenleri, velileri, öğrencileri ve okul yönetimini tebrik etti.

Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerinin seslendirildiği konser, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tamamen gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdüren koro, yöresel kültürün yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin ortak çalışmasının eğitim ve kültür alanında ne kadar önemli sonuçlar ortaya koyabileceğini bir kez daha gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin