blank
Asuman Doğan tarafından
19 Şubat, 2025 14:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Baharın Habercisi İlk Cemre Havaya Düştü

Havaların ısınmaya başlamasının habercisi olan cemrelerin ilki, 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü.

Halk inanışına göre, cemre kelime anlamıyla “kor halindeki ateş” anlamına gelirken, ilkbaharın başlangıcında yedişer gün arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor.

İlk cemrenin havaya düşmesiyle birlikte sıcaklıkların artmaya başlaması beklenirken, ikinci cemrenin 26-27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemrenin ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşeceği belirtiliyor.

Baharın habercisi olan bu doğa olayı, geçmişten günümüze kadar Anadolu kültüründe önemli bir yere sahip. Halk arasında cemrelerin düşmesiyle birlikte doğanın canlanacağına ve kışın yavaş yavaş etkisini yitireceğine inanılıyor. Baharın gelişini müjdeleyen cemrelerin düşmesiyle birlikte doğanın uyanışı da başlamış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da otobüsün çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Bolu’da D-100 karayolunda karşıya geçmek isteyerken otobüsün çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti.
Kaza, D-100 karayolunun Sanayi Kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, yolun karşısına geçmeye çalışan 67 yaşındaki Mustafa Acar’a, seyir halindeki şoförünün ismi öğrenilemeyen 14 S 0078 plakalı otobüs çarptı. Çarpmanın tesiriyle ağır yaralanan Acar, olay yerine gelen sıhhat takımlarının birinci müdahalesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı. Acar, hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin