Baharın Habercisi İlk Cemre Havaya Düştü – Karabük Haber Postası
Karabük Haber Postası

Karabük Haber Postası

Baharın Habercisi İlk Cemre Havaya Düştü

Havaların ısınmaya başlamasının habercisi olan cemrelerin ilki, 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü.

Asuman Doğan tarafından
19 Şubat, 2025 14:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Halk inanışına göre, cemre kelime anlamıyla “kor halindeki ateş” anlamına gelirken, ilkbaharın başlangıcında yedişer gün arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor.

İlk cemrenin havaya düşmesiyle birlikte sıcaklıkların artmaya başlaması beklenirken, ikinci cemrenin 26-27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemrenin ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşeceği belirtiliyor.

Baharın habercisi olan bu doğa olayı, geçmişten günümüze kadar Anadolu kültüründe önemli bir yere sahip. Halk arasında cemrelerin düşmesiyle birlikte doğanın canlanacağına ve kışın yavaş yavaş etkisini yitireceğine inanılıyor. Baharın gelişini müjdeleyen cemrelerin düşmesiyle birlikte doğanın uyanışı da başlamış olacak.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eğitim Öğretim değerlendirme toplantısı yapıldı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında "Eğitim Öğretim Kıymetlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya; merkez ilçe ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,eğitim alanında yürütülen çalışmaların kıymetlendirilmesi ve gelecek periyot maksatlarının belirlenmesi üzerinde durdu. Akbaş, şu sözlere yer verdi:
"Birlik ve beraberlik içerisinde tüm iş ve süreçlerimizi idame ettirmeye devam ettirmeliyiz. Güçlü bir yönetici takımımız bulunmaktadır. Bu takımlarımızla her daim yaptığımız işler bizi muvaffakiyete sevk edecektir. Ortamıza yeni katılan yöneticilerimiz bulunmaktadır. Onlara da yeni misyonlarının güzel olmasını diliyorum. Sizlerle eğitimin her alanına dokunuşlar sağlıyoruz. Bir iş yapıyorsak kesinlikle mevzuat ve yönetmelik çerçevesinde yapmalıyız. Bu anlayışla çalışırsak her taraftan güçlü oluruz. Maarif davamıza daima birlikte sahip çıkmalıyız. Maarif davamıza vermiş olduğunuz dayanaklardan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum."
Toplantıda, eğitim öğretim faaliyetlerinin daha aktif bir halde yürütülmesi, yeni projeler ve iş birliği imkanları ele alındı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.