Reklam
Reklam
bagisladigi akulu sandalyeyi internette satildigini gorunce sok oldu tjUATapD jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Bağışladığı akülü sandalyeyi internette satıldığını görünce şok oldu

Türkiye’nin farklı şehirlerinde gönüllü olarak akülü araç ve manuel sandalye dağıtan Olgun Aydoğan (58), Samsun’da ihtiyaç sahibine verdiği 70 bin TL değerindeki akülü aracı internette satıldığını görünce şok oldu.

Samsun’da yaşayan Olgun Aydoğan, 2017 yılından bugüne kadar Hollandalı iş adamı Ron Gezelle ile birlikte gönüllü olarak 4 binin üzerinde engellilerin kullanabileceği akülü araç ve manuel sandalye dağıttı. Son olarak bağışladığı akülü aracı internette yarı fiyatına, plakası başka bir plaka ile kapatılarak satışa konulduğunu gören Aydoğan, dedektif gibi iz sürdü. Alıcı kılığında satıcıyla yazılı ve sesli olarak iletişime geçti. Aydoğan, görüşmelerin sonunda kendi bağışladığı aracı olduğunu öğrenince gidip aracı alarak akülü aracı başka bir ihtiyaç sahibine teslim etti.

“Bu durum bizim motivasyonumuzu düşürüyor”

Karşılaştıkları olay karşısında üzüldüğünü ifade eden Olgun Aydoğan, “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Türkiye’nin birçok ilinde belediyelerin transport ve etkinlik desteğiyle akülü araç, manuel sandalye, hasta yatağı gibi medikal ürünleri prosedüre uygun yurda sokarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak, ilgili makamların belirlediği ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Maalesef sıklıkla karşılaştığımız bir durum olan; araçlarımızın belirli bir süre sonra satılık ilanlarını görmek bizim motivasyonumuzu düşürüyor. En son karşılaştığımız olay ise bu kadarda olmaz dedirten cinstendi. Dağa kırkı çıkmadan dağıtılan araçlarımızın bir tanesi plakası başka bir plakayla kamufle edilerek değerinden yarı fiyatına satılığa çıkmış. Gerekli mercilerden, gerekli hassasiyeti göremeyince dedektif gibi iz sürdüm. Birkaç alıcı kılığında yazılı ve sesli iletişimle deşifre ederek aracı ellerinden aldım. Daha önce listemizde olan Saliha isimli kardeşimize bayram sürprizi yaptık. Bu vakaları tamamen bitiremezsek bile minimal indirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin