Reklam
Reklam

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Aralık, 2022 14:53 tarihinde yayınlandı
0

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Toplantıda;  İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde 2022 yılı boyunca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirildi.

Başta teknoloji bağımlılığı olmak üzere madde bağımlılığına taviz vermeden tüm kurum ve kuruluşların topyekun mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Vali Gürel, hiçbir gencin ve vatandaşın bağımlılık tehlikesine bulaşmaması adına her türlü tedbirlerin alınması yönünde çalışmaların yapılması talimatlarında bulundu.

Karabük  genelinde bağımlılığın engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar, gelinen aşama ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan faaliyetlerin ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına; Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ile Kurul üyeleri katıldı. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin